Bozkurt'tan teşekkür ziyareti

Bozkurt'tan teşekkür ziyareti
CHP Konya Milletvekili Dr. Hüsnü Bozkurt, Sarayönü teşkilatının adalet yürüyüşüne verdiği destekten teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette gündemi değerlendiren Bozkurt, 2019 seçimlerinin önemine değindi.Konuşmasında birlik...

CHP Konya Milletvekili Dr. Hüsnü Bozkurt, Sarayönü teşkilatının adalet yürüyüşüne verdiği destekten teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette gündemi değerlendiren Bozkurt, 2019 seçimlerinin önemine değindi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Milletvekili Bozkurt, "AKP'li, MHP'li ve CHP'lisiyle hepimiz bir Allah'ın kuluyuz. Bir milletiz. Düşüncelerimiz farklı olabilir ama birbirimizi kırmadan, ayrışmadan, kutuplaşmadan saygı çerçevesinde fikirlerimizi savunmalıyız. Devletin temeli adalet. Adalet olmadan hiçbir şey olmuyor. Araştırmalara göre Türk halkının adalete güveni %21'e düşmüş. Yani bu %48 oy potansiyeli olan AKP seçmeninin yarısının adalete güvenmediğini gösteriyor. Devletin hakimi yargının gereğini yapmalıdır. Birilerinin isteğine göre eğilip bükülmemelidir. 16 Nisan referandumunda Konya için çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. Toplam 365 bin hayır oyu çıktı. Partilerin oyu hesaplandığında en az 100 bin AKP seçmeninin hayır dediği ortaya çıkıyor. Konya'dan çıkan bu oy düzenin doğru olmadığına inanan insanların ortaya çıkardığı bir sonuç. Önümüzdeki süreçte üç seçim birlikte yapılacak. Başkanlığı alırsak tekrar parlamenter sisteme geçeceğiz. Bir başka o kadar yetki verilmez. Türkiye'yi geziyoruz. İnsanlar mutsuz. Yüzü gülmüyor. 2019 seçimlerinden mutlaka sağlıklı bir sonuç çıkarmalıyız. Bu milletin %80'i Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni seviyor ve canı gönülden bağlı olarak sahip çıkıyor. Belki %10'u da Pakistan, Afganistan gibi olmak istiyor." dedi.

Birlik olmalıyız

Uluslararası konuları değerlendiren Bozkurt, "1974'te bir nefeste Kıbrıs'ın yarısını alan ordumuz El Bab gibi kıytırık bir yerde 71 şehit veriyor ve ne yaptığı anlaşılmadan geri çekiliyor. Yunanistan 18 adamızı işgal etmiş durumunda. Bir Allah'ın kulu da çıkıp bir şey demiyor. Barzani diye biri çıkmış referandum yapacağım diyor. Yine bir Allah'ın kulu çıkıp ses etmiyor. Alıyoruz Barzani'nin bayrağını bu ülkede göndere çekiyoruz. Bunların hepsi Büyük İsrail projesinin ayakları. Şu anda PYD'nin eline göz göre göre ağır silahlar veriliyor. Tüm bunlara karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. 20 sene sonra belki biz olmayacağız ama çocuklarımız, torunlarımız olacak. Bu ülke bölünürse ne olacak. Dünya tek bir dostu olmayan ülke haline geldik." şeklinde konuştu.