Bu gece Berat Kandili

Bu gece Berat Kandili
Bu gece İslam alemi tarafından Berat Kandili olarak idrak edilecek.  Berat gecesi, 11 ayın Sultanı Ramazan-Şerif’in habercisi ve Allah’a kulluk görevini yerine getirmek için insanlara verilen eşsiz bir fırsat olarak görülüyor.Berat...

Bu gece İslam alemi tarafından Berat Kandili olarak idrak edilecek.  Berat gecesi, 11 ayın Sultanı Ramazan-Şerif’in habercisi ve Allah’a kulluk görevini yerine getirmek için insanlara verilen eşsiz bir fırsat olarak görülüyor.

Berat Gecesi’nin önemine işaret eden din adamları, bu önemli gecenin dua ve niyazla geçirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Berat Kandili’nin kulluk görevini hakkıyla yerine getiremedikleri için üzülenlerin Allah’a yönelerek O’nun rahmet ve mağfiretine sığınma imkan ve fırsatına kavuşacakları müstesna bir gece olduğuna işaret eden Sarayönü İlçe Vaizi Bayram Özdemir, “Güzel dinimiz için her gün, her an önemlidir ama bir yılın içinde öyle mübarek günler ve geceler vardır ki bunların değerini bilmek her inananın görevi olmalıdır. Özellikle üç mübarek ay olan Recep, Şaban ve Ramazan-ı Şerif ve bu aylar içerisinde bulunan Regaib, Mirac, Berat ve Kadir geceleri ilahi feyiz ve bereketle bezenmiştir.” dedi.

Berat gecesinin tövbe  ve istiğfar gecesi olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları söyledi:

“Berat Kandili, Allah’a kul olmanın idraki ve bilinci içerisinde hata ve kusurlarını itiraf eden, işlediği günahın farkına vararak tövbe ve istiğfarda bulunan Müslümanların Allah’ın rahmetine nail olup günahlardan kurtulacağını ümit ettikleri bir gecedir. Sevgili Peygamberimiz (SAV) bu gecenin ibadetle geçirilmesini gündüzünde oruç tutulmasını tavsiye etmiştir.”

Berat Kandili ile ilgili peygamber efendimizin buyruklarını hatırlatan Özdemir, “Peygamber efendimizin şöyle buyurmuştur: Şaban ayının 15. gecesi olduğu zaman ibadete kalkın ve o gecenin gündüzünde oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teala, o andan fecir oluncaya kadar, “Benden mağfiret dileyen yok mu? Onu mağfiret edeyim. Benden rızk isteyen yok mu? Onu rızklandırayım. Bir bela ile müptela olan yok mu? Ona kurtuluş vereyim” buyurur. Ayrıca Berat Gecesi Kur’an-ı Kerim’in Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına toptan indirildiği gecedir.” şeklinde konuştu.

Özdemir, şöyle devam etti: “Bu geceyi fırsat bilerek Yaratana, yaratılmışlara karşı görev ve sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirelim. Aramızdaki sevgi-saygı bağını dayanışma ve kaynaşma ruhunu pekiştirelim. Geceyi oruçlu olarak karşılayalım ve ertesi günü de oruç tutalım. Bir günlük kaza namazı kılalım.” ifadelerine yer verdi.