Bu gurur Nafiz Solak'ın

Bu gurur Nafiz Solak'ın
Sarayönü'nün de içerisinde bulunduğu 101 yerleşim yerine doğalgaz hizmeti alım töreni Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.Törene Sarayönü'nden Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak...

Sarayönü'nün de içerisinde bulunduğu 101 yerleşim yerine doğalgaz hizmeti alım töreni Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Törene Sarayönü'nden Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu katıldı. Tören ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının düzenlediği Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 101 yerleşim yerine doğalgaz hizmeti alım törenine katıldık. Hükümetimizin bu konudaki hedefi bütün yerleşim yerlerinin il, ilçe, belde, köy demeden doğalgaza kavuşturulması yönünde olduğunu öğrendik. Bu konu devletimizin en yüksek makamı temsil eden Cumhurbaşkanımız tarafından açıkça dile getirildi. Enerji şirketlerinin rantabıl görmediği yatırımların devlet eliyle sağlanacağı taahhüdü verildi. Programa Başbakanımız Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya Milletvekillerimiz Hüsnüye Erdoğan ve Ziya Altunyaldız, iş adamları ve enerji bakanlığı çalışanları katıldı." dedi.

İmkansız görünenleri başardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a Sarayönü adına bizzat teşekkür ettiğini kaydeden Solak, "İlçemize Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın selamlarını getirdim. Tekraren doğalgazın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Sarayönü'nde Milletvekillerimiz ve Ak Parti İlçe Teşkilatımızla imkansız gibi görünen işleri takip ederek halkımızın kullanımına sunuyoruz. Hükümetimizin 2002 yılından bu yana ülkemizde göstermiş olduğu bu büyük yatırım atağı ve üstün performansının ilçemizdeki yansımasını da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sarayönü'nün ciddi bir potansiyele sahip bir ilçe olduğunu ve daha yapılacak onlarca büyük projenin ilçemizi hak ettiği seviyeye taşıyacağını biliyoruz. Hedefimiz Türkiye ile birlikte Sarayönü'nü 2023 yılına hazırlayıp hak ettiği yere getirmektir." şeklinde konuştu.

Ladik için ısrarlı olduk

Gerçekleştirdikleri ikili görüşmelerden bahseden Nafiz Solak, şunları söyledi: "Milletvekillerimiz ve Enerya temsilcileriyle ilçemizdeki doğalgazın sınırlarının genişletilmesi konusunda görüştük. Ladik mahallemize en kısa sürede doğalgazın sağlanması konusunda taleplerimizi ısrarlı şekilde ilettik. Daha önce Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan'ın da söylediği gibi bu konunun takipçisiyiz. Programın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de Milletvekilimiz ve İlçe Başkanımız Adnan Tayyiboğlu ile birlikte bölge yatırımlarının takibini yaparak yeni projeler hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk."