"Bu ihaneti asla unutturmamalıyız"

"Bu ihaneti asla unutturmamalıyız"
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.  15 Temmuz'un Türkiye ve Türk insanı için ibret alınacak bir ihanetin yaşandığı kara gün olarak hatırlanacağını...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.  15 Temmuz'un Türkiye ve Türk insanı için ibret alınacak bir ihanetin yaşandığı kara gün olarak hatırlanacağını söyledi.

Bu hainliğin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Solak, yaptığı açıklamada, “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin milli ve onurlu direnişe dönüştüğü tarih olan 15 Temmuz 2016’ın 5. yıldönümünde, 'Hainliklerle dolu o karanlık ve uzun geceyi unutmadık ve unutmayacağız.” dedi.

15 Temmuz 2016’da ülke olarak yeni bir kahramanlık destanı yazıldığını, yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi verildiğini belirten Solak; “15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan o uzun karanlık gecede Türkiye, olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıya kalmıştır. Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile devletin tüm kademelerine kanser gibi sızan FETÖ, göz bebeğimiz, Peygamber Ocağı, Türk-İslam Dünyasının gururu Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içindeki hain yapılanmasıyla darbe ve işgal girişimine kalkışmıştır.

Milletin malı olan askeri araç ve silahlarla, devlet ele geçirilmeye, Türk Milleti manen çökertilmeye, korkutulmaya çalışılmış, ülke karışıklığa mahkum edilmek istenmiştir. Seçilenleri yok sayan, demokrasinin göstergesi Gazi Meclisi bombalayan, halktan beslenip, halka ateş açan bu gözü dönmüş fırsatçıların diğer terör örgütlerinden hiçbir farkı yoktur, olamaz.

Ruhlarını ve beyinlerini bin yıldır İslam’ı, Anadolu’dan atmak için çalışan haçlı, siyonist ve emperyalist ittifaklara satanların bu hain eylem ve planları milli ruh ile geri püskürtülmüştür.  Hedeflenen oyun tutmamış, devlet-millet bütünlüğü içinde vatan işgale uğratılmamıştır. Bu hainlerin devletimize ve milletimize yaptıkları bir ibret vesikası olarak anılacaktır." şeklinde konuştu.