Bu ortaokul ilçenin en iyisi!

Bu ortaokul ilçenin en iyisi!
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde eğitim öğretim faaliyeti gösteren Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu, teknik donanım olarak ilçenin en iyi ortaokulu olarak dikkat çekiyor. Öğrencilere birçok imkan sunan okulda, bu imkanların...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde eğitim öğretim faaliyeti gösteren Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu, teknik donanım olarak ilçenin en iyi ortaokulu olarak dikkat çekiyor. Öğrencilere birçok imkan sunan okulda, bu imkanların yanında her ders için oluşturulan branş sınıflarında alışılagelmişin dışında bir eğitim veriliyor.

Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zekeriya Karaçay, okul bünyesinde 400 öğrenci ve 30 öğretmen bulunduğunu söyledi.

Öğrencilerin her dersi aynı sınıfta işlemediğini anlatan Karaçay, "Okulumuzda derslik sistemi uyguluyoruz. Her ders için özel sınıf oluşturduk. Öğrenciler İngilizce dersi varsa İngilizce sınıfında işliyor. Matematik dersi varsa matematik sınıfında işliyor. Bizim amacımız öğrencilerimizi monotonluktan kurtararak her derse ilgiliyi ve duyulan heyecanı arttırmak. Her sınıfın kendine özgü dekor ve dizaynı var. Bu şekilde işlenen dersler öğrencilerimizin derslerde algısının daha açık olmasını sağlıyor." dedi.

"En iyi laboratuara sahibiz"

Okulun teknik donanımları hakkında bilgi veren Karaçay, "Güzel bir kütüphanemiz var. İçerisinde 2 bini aşkın kitabımız var. Bilgisayarlarımızın bulunduğu bilişim sınıfımız. Büyük bir konferans salonumuz var. Ama koltukları bulunmadığı için sıralarda idare ediyoruz. Bu eksiğimizi gidermek içinde belediyemizle görüşerek koltuk talebimiz oldu ve olumlu yanıt aldık. 5 bin Avro'ya çok güzel bir fen ve teknoloji laboratuarı kurduk. Böyle bir laboratuar ilçemizde sadece bizim okulumuzda var. Bunun için desteklerinden dolayı Ali Karaçayır'a teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık 15 bin liraya kurulan kütüphanemiz için de Hasan Dağlı'ya teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Donanım eksiğimiz yok"

Karaçay, donanım olarak eksikleri bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Teknik donanım olarak ilçenin en iyi okullarından biriyiz. Eğitim noktasında okulumuzun hiç bir eksiği yok. Okulumuzun bu imkanlarıyla öğrencilerimizi en iyi noktalara getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Öğretmenlerimiz gerçekten büyük özveri gösteriyor. İki ayda bir yayınladığımız bir okul bültenimiz var. Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri bu bültende yayınlıyoruz. Bültenimizi Türkçe öğretmenimiz Emine Tuncer önderliğinde öğrencilerimiz çıkarıyor. Çok güzel bir okul bahçesine sahibiz. Basketbol, voleybol, ve halı sahamız var. Ayrıca birde kapalı spor salonumuz var. Bahçemizin çevre düzenlemesi ve spor sahaları için Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Büyükşehir Belediyemize ayrıca teşekkür ediyoruz."

"Eğitime odaklandık"

Öğrenci profilinin son dönemlerde büyük değişim gösterdiğini kaydeden Zekeriya Karaçay, "İlk göreve başladığımız dönemde disiplin ağırlıklı bir eğitim veriyorduk ama şu anda belli konuları okulumuzda halletmiş bulunuyoruz. Artık tamamen eğitim ve öğretime odaklı bir öğrenci profilimiz var. Bizim en çok şikayetçi olduğumuz konu velilerimizin ilgisizliğiydi. Velilerimizin ilgisi de günden güne artıyor. Velilerimizin arasında sınıflar bazında whatsapp grupları oluşturduk. Öğretmenlerimiz bu gruplarda devamsızlıklar, notlar, ödevler ve buna benze konuları paylaşıyorlar. Şu anda en büyük eksiğimiz akıllı takta. Bunun açığını bilgisayar ve projeksiyon cihazları ile gidermeye çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarda bize katkısı olan okul aile birliği başkanımız Bünyamin Kalender ve yardımcısı Süleyman Özkan'a da teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.