Bu şekilde satış uygun mu?

Bu şekilde satış uygun mu?
Sarayönü'nde halk pazarında esnafın açıkta sattığı süt ürünleri insan sağlığını tehlikeye atıyor. Gün boyu açıkta kalarak satılmaya bekleyen peynir, yoğurt ve tereyağı gibi ürünler pazar alanlarında sıcak havanın...

Sarayönü'nde halk pazarında esnafın açıkta sattığı süt ürünleri insan sağlığını tehlikeye atıyor. Gün boyu açıkta kalarak satılmaya bekleyen peynir, yoğurt ve tereyağı gibi ürünler pazar alanlarında sıcak havanın da etkisiyle kötü kokulara da yol açıyor. Sıcağın etkisiyle yayılan kokular sinekler ve bazı böcekleri de satış yapılan ürünlerin üzerine çekiyor. Kalabalığın hareketleriyle uçuşan toz tanecikleri ve sinekler de satılan ürünlerin insan sağlığı tehdit etmesine neden oluyor. Birçok pazar yerinde soğutma özelliği bulunan kapalı dolaplarda satış yapıldığı bilinirken, Sarayönü pazarında da süt ürünlerinin, muhafazalı dolaplarda satışa sunulması gerekiyor.

Bir kesim memnun, diğer kesim şikayetçi

Açıkta satılan gıda ürünlerinin sağlık açısından oluşturduğu tehdide bilinçli yaklaşan vatandaşlar bu ürünleri almaktan kaçınıyor. Süt ürünlerinin sıcağın etkisiyle daha çabuk bozulacağını ve üzerine düşen sinek ve toz tanelerinin insan sağlığı açısından tehdit oluşturacağını savunan vatandaşlar, bu ürünleri tehlikeli görüyor. Ancak bunun tersini iddia eden bir kesim ise bu ürünlerin alınıp satılmasında bir sakınca olmadığını savunarak, alışverişlerini buralardan yaptıklarını dile getiriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Belediyenin ilgili birimlerinin bu duruma ne şekilde uygulama yapacağı ise henüz bilinmezken, vatandaşlar konuyla ilgili olarak aydınlatılmayı bekliyor.