Bu tarihe kadar sayaçlarına yaptırmayanlar yandı

Bu tarihe kadar sayaçlarına yaptırmayanlar yandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, elektrik, su ve doğalgaz sayaçları için önemli bir değişikliğe gitti. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni muayene yönetmeliği ile belirtilen tarihler içinde sayaçlarını değiştirmeyenlere 10 bin TL para cezası kesilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya arz edilmiş doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılmasını kararlaştırdı.
Bakanlık, Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikleri kamuoyuna duyurdu. Yapılan güncelleme, Türkiye genelindeki doğalgaz, elektrik ve su sayaçlarını ilgilendiren önemli kuralları içeriyor, muayene prosedürleri ile yetkilendirilmiş kişilerin muayene yapabileceği yerleri açıklıyor.

Bakanlık, 2014-2019 yılları arasında üretilip piyasaya sürülen tüm doğalgaz sayaçlarının 2025 sonuna kadar değiştirilmesini kararlaştırdı. Yeni sayaçlar ile standartlara uygunluk ve güvenilirlikte artış sağlanması amaçlanıyor.

ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK
Bu değişiklikler çerçevesinde, sayaç muayeneleri bakanlığa bağlı il müdürlükleri veya kullanıcıların tercih ettiği servisler tarafından yapılacak. Bu hizmetler için vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.
Muayene için sayaç kullanıcının bulunduğu yerden çıkarılarak servise götürülecek. Muayene başvuruları kullanıcılar veya yetkilendirilmiş servisler tarafından ilgili il müdürlüklerine yapılabilir. İlgili damga ile işaretlenen sayaçlar, muayene sonuçlarına göre uygun bulunacak.

2025 YILINA KADAR GEÇERLİ
2014-2019 yılları arasında piyasaya sürülen veya bu dönemde son muayenesi yapılan doğalgaz sayaçları, kullanıcılar tarafından ilgili il müdürlüklerine bildirilmesi gerekiyor. Bildirim yapılmaması veya eksik/hatalı bildirim yapılması halinde 2025 yılına kadar geçerli muayenesi yapılmış bir sayaç takılması zorunlu olacak.

DEĞİŞTİRMEYENE 10 BİN LİRA CEZA
Bu tarihe kadar bildirimde bulunmayan veya eksik/hatalı bildirim yapan kullanıcılara 10.000 TL'ye kadar para cezası uygulanacak. Ayrıca, belirtilen süre içinde bildirimde bulunmayan veya eksik/hatalı bildirim yapan kullanıcılara idari yaptırımlar da uygulanacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ