Budama kursu tamamlandı

Budama kursu tamamlandı
Sarayönü Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Hizmet Birimi, İşkur, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde bayanlara yönelik olarak verilen "meyve ağaçlarında budama" kursu tamamlandı.Sarayönü Belediyesi...

Sarayönü Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Hizmet Birimi, İşkur, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde bayanlara yönelik olarak verilen "meyve ağaçlarında budama" kursu tamamlandı.

Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu'nda verilen olan bir hafta sürdü. 20 kursiyerin seçildiği kurs kapsamında kursiyerlere 35 lira cep harçlığı verilerek ve iş kazası sigortası yapıldı.

Gerçekleşen eğitimde kursiyerler, ilk olarak Meyvecilikte Fidan Seçimi ve Bahçe Tesisi, Budamada Kullanılan Araçlar ve Dezenfeksiyonu, Budama Tekniği, Zamanlarına göre Budamalar (Yaz - Kış), Meyve Ağaçlarında Dal Şekilleri, Budama Sistemleri, Modern Bahçecilikte Telli Terbiye Sistemleri, Bağcılıkta Budama, Gençleştirme Budaması gibi konularda eğitim aldı.

Kursiyerler aldıkları teorik eğitimin yanı sıra meyve ağaçları üzerinde uygulamalı olarak da budama eğitimi aldı. Kadınların bu kurs ile kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar meyve ağaçlarının bakımını ve budamasını öğrenmesi ve ev ekonomisine katkıda bulunması amaçlanıyor.