Buğday rekoltesi için ay sonuna kadar oluşacak yağışlar önem taşıyor

Buğday rekoltesi için ay sonuna kadar oluşacak yağışlar önem taşıyor
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından hazırlanan rapora göre, İç Anadolu Bölgesi mayısın ilk haftasında yağış almazken, özellikle kıraç alanlarda hububat gelişimini ay sonuna kadar alınacak yağış miktarı belirleyecek.Sonbahar...

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından hazırlanan rapora göre, İç Anadolu Bölgesi mayısın ilk haftasında yağış almazken, özellikle kıraç alanlarda hububat gelişimini ay sonuna kadar alınacak yağış miktarı belirleyecek.

Sonbahar ve kışın ardından bahar aylarında da yeterli yağış oluşmazken, Türkiye genelinde bu ay düşecek yağış, özellikle buğday rekoltesinde belirleyici olacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, iklim şartlarını göz önünde bulundurarak, nisan ayında sahada hububat ve bakliyat gelişimini yerinde inceleyerek rapor hazırladı.

Nisanda yağışlar normaline göre yüzde 48, geçen yıla göre yüzde 39 azaldı. Marmara dışındaki bölgelerde yeterli yağış alınamadı. Yağışlarda bölgesel olarak en fazla azalma Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde gerçekleşti.

İç Anadolu Bölgesi'nde nisan yağışları normaline göre düşük seyrederken, mayısın ilk haftasında da yağış alınamadı. Kıraç alanlarda hububat gelişimini ay sonuna kadar alınacak yağış miktarı belirleyecek.

Ülke genelinde hastalık, zararlı ve yabancı ot için ilaçlama çalışmaları ise devam ediyor.