Bugün 23 Nisan

Bugün 23 Nisan
Sarayönü'nde bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşanacak. Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek çelenk töreninin yanı sıra İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu'nda kutlama etkinlikleri düzenlenecek. Protokolünde...

Sarayönü'nde bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşanacak. Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek çelenk töreninin yanı sıra İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu'nda kutlama etkinlikleri düzenlenecek. Protokolünde katılacağı törenle öğrenciler, bu günü coşku ile kutlayacak.

Sarayönü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıl dönümü bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı, okul bahçesinde gerçekleştirilecek. Kutlamalara ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Miniklerin günlerce hazırlandıkları oyunlarını davetlilere sunacağı bu günde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir heyecanla kutlanacak. Öncesinde hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtında çelenk töreni gerçekleştirildi. Okul bahçesinde gerçekleştirilecek kutlamalar saat 11:00'de başlayacak.

23 Nisan'ın önemi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu.

Hakimiyet-i Milliye Bayramı saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı.