"Bütün mahallelerimizde Sarayönü olmalıyız"

"Bütün mahallelerimizde Sarayönü olmalıyız"
Ak Parti eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Çağlayan Kimya Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Sinan Çelik, Sarayönü'nün toplumsal yapısında görülen problemler ve siyasi sorunlar üzerinde değerlendirmelerde bulundu. İç çekişmelerle...

Ak Parti eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Çağlayan Kimya Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Sinan Çelik, Sarayönü'nün toplumsal yapısında görülen problemler ve siyasi sorunlar üzerinde değerlendirmelerde bulundu. İç çekişmelerle bir yere varılamayacağı mesajını veren Çelik, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bazı ayrımcılık, ayrıştırmacılık gayretlerinin kendisini üzdüğünü kaydeden Çelik, yaptığı açıklamada, "Memleketimizin içinden geçmekte olduğu süreç yurtiçi ve yurtdışı mihrakların memleketimiz üzerinde oynadığı oyunlar herkesçe malum. Bu durum milletçe hepimizi üzmektedir. Devletimizin gücü, milletimizin Cumhurbaşkanımıza inancı ve hükümetimizin gayretiyle ülkemiz ve İslam coğrafyasında oynanan oyunlara dur diyerek bu aziz milletimiz inşallah tarihteki yerini mutlaka alacaktır. Buna canı yürekten inanıyorum.

Ancak üzülerek söylemeliyim ki Sarayönü'müzde bazı mahalleler ile merkez arasında kardeşliğimize yakışmayan ayrımcılık, ayrıştırmacılık gayreti, eski bir siyasetçi ve Sarayönülü olarak beni ziyadesi ile üzmektedir. Oysa Sarayönü'müzün potansiyeli var. Gayretli bir halkı var. Dinamiklerimiz var. Bizler bu dinamikleri harekete geçirerek daha aktif bir ilçe olabiliriz. Sarayönü emeklilerin yaşadığı bir ilçe olmaktan fazlasını hak ediyor. Şöyle ki Konya'ya yakınlığımız, tren istasyonunun ilçemizde bulunması, daha da önemlisi iki devlet üretme çiftliğinin burada olması bir avantajdır." dedi.

Güzel şeyler oluyor

İlçeye memnun edici yatırımların kazandırıldığını belirten Sinan Çelik, "Malumunuz ilçemizde bulunan yüksekokul kapanmak üzere. Tarım, bahçecilik ve hayvancılık ve hatta Beşgöz'ümüzün temizlenmesi ile su ürünleri bölümü bile ilçemize kazandırılabilir.

Bu arada Beşgöz'ün yeni hali için Sayın Belediye Başkanımız Nafiz Solak ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde güzel şeyler oluyor. Dokuz mahallemize spor sahaları, taşkın önleme kanalları, yollar, yeni TOKİ çalışmaları yapılıyor. Bunlar memnun edici gelişmeler.

Ancak buralarda yaşayacak insanların yüzü gülmeli. Kardeşlik bağları arttırılmalı. İlçemizin sorunları hakkında eski siyasetçilerimiz ve ilçemizin akil insanlarına büyük iş düşmektedir. Hepimiz elimizi taşın altına koyup hep birlikte çevremizi güzelleştirmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Suskunluk varsa tehlike vardır

İlçede sorgulanması gereken konular olduğunu ifade eden Çelik şöyle konuştu: "Ülkemizi yöneten parti olan Ak Parti'nin Sarayönü İlçe Başkanlığı bayramlaşma töreni yapmıyor. Neden böyle olduğunu sorgulamamız gerekiyor. Bayramlar, kardeşliğin ve sevginin paylaşıldığı günlerdir. Bu günleri niye yaşayamıyoruz. Bunları sormak gerekiyor. Daha önceleri yapılan bu gelenek neden devam ettirilmiyor.

Siyasetçilerimiz susuyor. Siyasetçiler susarsa tehlike var demektir. Onlar konuşmalı, doğruları anlatmalı. siyaset kısır çekişmeye bırakılmamalıdır. İlçeyi yönetenler hoşgörülü olmalı, herkesi kucaklamalı. Bakın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız ve Başkomutanımıza; onca işine rağmen bir mahallede, bir eve konuk olabiliyor. Herkesin derdi ile dertlenebiliyor. Gecesini gündüzüne katıp hem ülkeyi, hem milleti ileriye götürmeye gayret ediyor. Kılavuzunu takip etsek yeter. Bir Konyalı olarak hoşgörü memleketinde yaşayanlar olarak, kardeşliğimizi, beraberliğimizi ilerletmemiz lazım."

Çözümün parçası olunmalı

Sinan Çelik, her zaman sorunun değil, çözümün parçası olunması gerektiğini vurgulayarak, "Ladikli Hacı Ahmet Hüdai'ye bir gün birisi "Ahmet Ağa senin hakkında bazı kişiler kötü sözler sarf ediyor" deyince, "Benim Allah ile aram iyi ise bana herkes kötü dese ne çıkar. Benim Allah ile aram kötü ise herkes bana iyi dese ne çıkar" diye cevap vermiştir.

İşte bizler doğru olanı yapıp Hakk'ın rızasını aramamız lazım. Gerisi siyaseten konuşmadan ibarettir. Siyaset yapan, ilçeyi yöneten, söz sahibi olan kardeşlerimiz halka hizmetin hakka hizmet olduğunu unutmadan yoluna devam etmelidir. Ben Sarayönü siyasetinin içinde Sayın Hasan Demirpolat ve Sayın Ahmet Alp ağabeylerimle var oldum. Onlardan sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olunması gerektiğini öğrendim. Siyasetçi maymuncuk gibi her kapıyı açmalı. Vatandaşını, yatırımcıyı korkutmamalı. Ona alternatifler üreterek teşvik etmeli. "Mevzuat hazretleri böyle buyuruyor" mantalitesini geçmeli, ülke ve memleket gerçekleri ile çözüm üretmeliyiz. Belediye Başkanı Şehr-ül Emin sıfatı ile herkesi kucaklamalı." dedi.

Geç kalmadık

İlçe başkanının her anlamda belediye başkanına destek olması gerektiğinin altını çizen Çelik, "Bazı ilçelerde belediye başkanı ile ilçe başkanı kol kola ilçesine, mahallesine hizmet gayretinde. Bizler bunu arzu ediyoruz. Bu tabloyu görmek istiyoruz. Bunun için kardeşliğimizi ön plana çıkararak, varsa kusurumuz buna lisanı münasip ile kırmadan dökmeden çare bulmalıyız. Birliğimizi, beraberliğimizi arttırarak, bu güce inanarak hep birlikte bütün mahallelerimizde Sarayönü olmalıyız. Bütün bu sağlamak istediklerimi eyleme geçirmek için geç kalmadık. Bunu hep birlikte inanarak yapabiliriz. Bu güç Sarayönü halkında var. Ben buna inanıyorum. Bizler birbirimizin arasındaki yarışı ve rekabeti mahallemiz adına, ilçemiz adına, Konyamız adına, ülkemiz adına ve millet olarak şahlanmamız ve kalkınmamıza adına yapmalıyız. Hayırda yarışmalıyız." ifadelerini kullandı.