Büyük destan 103 yaşında

Büyük destan 103 yaşında
Çanakkale'de 103 yıl önce yazılan büyük destan, o günün ruhuyla aynı şekilde yaşatılmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi şanlı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Sarayönü'nde de çeşitli etkinliklerle...

Çanakkale'de 103 yıl önce yazılan büyük destan, o günün ruhuyla aynı şekilde yaşatılmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi şanlı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Sarayönü'nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçemizde düzenlenen etkinlikler iki gün boyunca devam ederken, törenlerin ilk bölümünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapılırken, Şehit Jandarma Er Hasan Çiçek, kabri başında anıldı. Törenlere daire amirleri büyük ilgi gösterirken, şehit aileleri de katıldı. İkinci bölümünde ise Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı program ile Çanakkale Şehitleri saygı, sevgi ve minnetle yad edildi.

Sarayönü'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'ncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şehitleri anma programı düzenlendi. Pazar günü hükümet konağı önünde gerçekleştirilen çelenk törenine Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve şehit aileleri katıldı. Çelenk töreninin ardından Şehit Jandarma Er Hasan Çiçek, kabri başında anıldı.

Pazartesi günü devam eden kutlamaların ikinci bölümünde Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla şehitler anıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan gölge oyunu ile canlandırılan Çanakkale savaşları, izleyenleri bir hayli duygulandırdı.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen şehitleri anma programına Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, şehit aileleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program okul müdürü Süleyman Akdağ, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Akdağ, konuşmasında, "Çanakkale savaşı bütün çağdaş özellikleri bünyesinde barındıracak olan genç, dinamik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda önemli bir aşama olmuş, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin temelleri Çanakkale Zaferi ile atılmıştır. Çanakkale utanç yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Çanakkale dualarla atılan her adımda inancın ispatı, bağımsızlık sevdasının yaşanmış gerçekliğidir. Çanakkale genç yaşlı kadın erkek el ele kenetlenen bir milletin var oluş mücadelesinin kıvılcımı olmuş, bir milletin yokluktan varoluşa giden engebeli yollarda bütün yurdu çepeçevre saran kocaman bir meşaleye dönüşmüştür. Bu anlayışıyla Çanakkale'de canını vermiş kanını akıtmış her kahraman Türk askeri bütün dünyanın saygı ile önünde eğildiği takdire şayan bir mertebeye ulaşmış şahadet şerbetini gözünü kırpmadan içmeye ant içmiştir. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük asker Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale'de Sakarya'da, Dumlupınar'da, 15 Temmuz'da, kısacası vatan müdafaasında şehit olan bütün canlarımızı rahmetle, minnetle yad ediyor kahraman gazilerimize sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum." dedi.

Konuşmanın ardından Çanakkale zaferi ile ilgili çeşitli sahne gösterileri sergilendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan gölge oyunu Çanakkale savaşlarından kesitler canlandırıldı. İzleyenler bazı sahnelerde gözyaşlarına hakim olamadı. Program katılımcıların büyük beğenisini topladı. Programın ardından protokol ve programı hazırlayan öğrenciler birlikte fotoğraf çektirdi.