Büyüklerimle okuyorum projesi

Büyüklerimle okuyorum projesi
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır'ın başlattığı "Büyüklerimle Okuyorum" projesi kapsamında, resmi kurum amirleri belli günlerde eşleştikleri sınıflarla bir araya gelecek etkinlikler gerçekleştiriyor.Proje kapsamında Halıcı...

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır'ın başlattığı "Büyüklerimle Okuyorum" projesi kapsamında, resmi kurum amirleri belli günlerde eşleştikleri sınıflarla bir araya gelecek etkinlikler gerçekleştiriyor.

Proje kapsamında Halıcı Cumhuriyet İlkokulu 2-B sınıfından sorumlu olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, ilk etkinliğin ardından deneyimlerini paylaştı.

Turan yaptığı açıklamada, "öğrencilerimize hayata farklı bir bakış açısı kazandırmak, akademik başarılarını arttırmak, sınıf içerisindeki tüm öğrencileri ortak seviyeye ulaştırmak amacıyla başlatılan bu projede yer almaktan büyük mutluluk duydum. Öğrencilerimizle ikili diyalog yoluyla geleceklerini daha iyi şekillendirebilmeleri için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda okuma bölümünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen kitaplarla sınıfta okuma etkinliği gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin okuduğunu anlayabilmesini ve anladığını karşıya aktarabilmesini istiyoruz. Okullar kapanıncaya kadar bu etkinlikler devam edecek." dedi.

"Ne gerek var diyordum ama...!"

Proje ile öğrencilerin okuma seviyelerini tespit ederek sonunda hangi seviyeye ulaştığını ölçeceklerini kaydeden Turan, "öğrencilerden gelen tepkiler çok güzeldi. Farklı bir kişi ile vakit geçirmek onlarda için de bir farkındalık oluşturdu. Benim açımdan da çok güzel oldu. Ben daha öncesinde böyle bir projeye ne gerek var diyordum. Ama ilk etkinlikten sonra çok verimli olduğunu ve büyük bir fayda sağlayacağını gördüm. Öğrencilerle sohbet ettik. Değişik meslekler üzerine konuştuk. Değişik mesleklere ilgileri arttı. Hedeflere ulaşmak için okumanın ve anlamanın ne kadar önemli olduğunu anladılar. Bu etkinliklerin devam etmesi çok faydalı olacaktır. Çocuklarla bu şekilde vakit geçirip onların dünyasına girmek benim için de güzel bir terapi oldu." şeklinde konuştu.