Büyükşehir Çeşmelisebil'de su hasretini giderdi

Büyükşehir Çeşmelisebil'de su hasretini giderdi
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında susuzluk, su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını karşılamaya...

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında susuzluk, su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

KOSKİ, 2020 yılı yatırım programı kapsamında aralarında Sarayönü Çeşmelisebil Mahallesinin de olduğu toplam 5 bin 407 metre sondaj açımı gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl yağış oranının çok düşük olması, tarımsal faaliyetlerin olduğu bölgelerde kullanılan gübrelerin ihtiva ettiği kimyasalların yeraltı sularına karışması ve bazı yerleşim yerlerinde eskimiş, kullanım ömrünü doldurmuş veya kurumuş kuyuların atıl durumda olması dolayısıyla KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün su temin çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü söyledi.

2020 yılında 11 ilçede, 14 farklı lokasyonda su kuyusu açan KOSKİ’nin, çalışmalar kapsamında toplam 5 bin 407 metre sondaj vurarak 146,5 litre/saniye debili su temin ettiğini kaydeden Başkan Altay, açılan kuyuların hayırlı olmasını diledi. Başkan Altay, ayrıca toplum olarak su tüketiminde israfa kaçılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

SU TEMİNİ YAPILAN YERLEŞİM YERLERİ

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Sarayönü Çeşmelisebil Mahallesi’nde 10 litre/saniye, Yunak Sertler Mahallesi’nde açılan kuyu ile 6 litre/saniye, Altınekin Yenikuyu Mahallesi’nde 20 litre/saniye ve Çumra Kuzucu Mahallesi’nde 12 litre/saniye debili su temin etti.

KOSKİ, Hadim Eğiste Mahallesi’nde 2,5 litre/saniye, Kulu Altılar Mahallesi’nde 12 litre/saniye, Meram Yatağan Mahallesi’nde 20 litre/saniye, Beyşehir Kuşluca Mahallesi’nde 3,5 litre/saniye ve Hüyük Yenice Mahallesi’nde 6 litre/saniye debili su temini yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında gerçekleştirilen su temin çalışmalar için 2 milyon 292 bin 834 TL’ye mal oldu.