Büyükşehir'den 2.6 milyonluk destek

Büyükşehir'den 2.6 milyonluk destek
Sarayönü Belediyesi'nin öz kaynak kullanmadan yapma başarısı gösterdiği Eğitim ve Kültür Merkezi'ne, Konya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokolle 2.6 milyon liralık destek sağlandı. 5 milyonun üzerinde olan yatırımın...

Sarayönü Belediyesi'nin öz kaynak kullanmadan yapma başarısı gösterdiği Eğitim ve Kültür Merkezi'ne, Konya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokolle 2.6 milyon liralık destek sağlandı. 5 milyonun üzerinde olan yatırımın 2.5 milyon liralık kısmı ise KOP idaresi aracılığıyla, dönemin Kalkınma Bakanlığı'ndan alınmıştı.

Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde İmam Hatip Lisesi ile su deposu arasındaki arsaya yaptırılan düğün salonunun inşaatı hızla devam ediyor. Maliyeti 5 milyon 166 bin 040 TL olan yatırımın 2.5 milyon liralık kaynağı dönemin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından karşılanmıştı. Geriye kalan 2 milyon 666 bin 040 liralık kaynak ihtiyacı için, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak arasında protokol imzalandı.

Bu önemli bir başarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, ilçelerde birçok proje yürüttüklerini kaydederek, Sarayönü Eğitim ve Kültür Merkezi'nin protokolünü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Altay, "Burada çok önemli bir başarı var. Merkezi hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ile birlikte 5 milyon liranın üzerinde bir yatırımı kazandırıyoruz. 2,5 milyon lirası KOP İdaresi tarafından, kalan 2 milyon 666 bin lirası da Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak. Arsayı Sarayönü Belediyemiz verdi. Böylece Sarayönü'ne layık bir hizmet yapılmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin hepsi AK Partimizin, milletvekillerimizin, il başkanımızın destekleriyle gerçekleşiyor. Hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Başkan Solak'tan teşekkür

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İlçemiz yakın bir zamanda Eğitim ve Kültür Merkezi çatısı altında 1.300 metrekare kapalı alana sahip nitelikli bir düğün salonuna kavuşacak. Burası, aynı zamanda aşevi, bay-bayan kuaförü, fotoğraf stüdyosu, pastanesi ve daha birçok sosyal tesisin bulunduğu bir inşaattır. Daha önceden sayın Kadir Akdoğan’dan hibe olarak belediyemize kazandırdığımız 5 bin metrekarelik arsaya, belediyemiz tarafından proje hazırlandı. Kaynak ihtiyacının 2.5 milyon liralık kısmını KOP idaresi aracılığı ile dönemin Kalkınma Bakanlığından almıştık. Şu ana kadar inşaatın yüzde 60'ı tamamlandı. Kalan kaynak ihtiyacı için de Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile bir görüşmemiz olmuştu. Verdikleri destek dolayısıyla şahsım ve ilçem adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum."