Çalınan koyunlar otomobilde yakalandı

Çalınan koyunlar otomobilde yakalandı
Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Yukarıpınarbaşı mahallesinden çalınan koyunlar, bir otomobilin arka koltuğunda kaçırılırken Sarayönü'nde yakalandı.Sarayönü'nde 8 Haziran sabah saat 04:30 sıralarında emniyet ekipleri...

Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Yukarıpınarbaşı mahallesinden çalınan koyunlar, bir otomobilin arka koltuğunda kaçırılırken Sarayönü'nde yakalandı.

Sarayönü'nde 8 Haziran sabah saat 04:30 sıralarında emniyet ekipleri şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araç içerisinde Hüseyin A. ve  Emin Y.  ile birlikte aracın arka koltuğunda 6 adet koyun olduğunu gören emniyet ekipleri araçtakileri sorguya çekti. Şahısların yapılan sorguda küçük baş hayvanlar ile ilgili sorulan sorulara çelişkili beyanlarda bulunmaları üzerine Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı ile yapılan görüşmenin ardından şahıslar Adli Makamlara sevk edildi. Küçükbaş hayvanlara ise el konuldu.

Olayın aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda, 6 adet küçükbaş hayvanın Selçuklu ilçesi Yukarıpınarbaşı mahallesinden çalındığı tespit edildi. Hüseyin A. ve Emin Y. ifadesinde otomobili Renta Cardan kiraladıklarını, 6 adet koyunu saat 03:00 sıralarında Yukarıpınarbaşı Mahallesinden çaldıklarını, bu koyunları satacaklarını, elde ettikleri parayı da paylaşacaklarını söyledi.

Ayrıca Emin Y. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada bir miktar esrar maddesi olduğu tahmin edilen madde elde edilmiş,  kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçundan hakkında ayrıca soruşturma yapıldı. Hüseyin A. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Emin Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.