Çalışanları işsiz kalma korkusu sardı!

Çalışanları işsiz kalma korkusu sardı!
İşsizlik rakamlarının açıklanmasının ardından Dünya Ekonomik Forumu (WEF)'ten yeni bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmaya göre Türkiye'de çalışan işçilerin yüzde 60'ı işini kaybetmekten korkuyor.Dünya Ekonomik Forumu'nun...

İşsizlik rakamlarının açıklanmasının ardından Dünya Ekonomik Forumu (WEF)'ten yeni bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmaya göre Türkiye'de çalışan işçilerin yüzde 60'ı işini kaybetmekten korkuyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) 27 ülkede yürüttüğü yeni çalışma ile dünya genelinde çalışan işçilerin gelecekten beklentilerini araştırdı.

 

İŞÇİLER SALGINDANDAN ÇOK İŞSİZ KALMAKTAN KORKUYOR

Dünya ekonomisini felç eden koronavirüs döneminde ülkelerin uyguladığı ekonomik tedbirlerin iflasları ötelese de zombi şirketlerin sayısının giderek çoğalması büyük endişeye sebep oluyor. Uluslararası kuruluşlara göre iflasların önemli bir kısmının 2020 yılı sonunda ve 2021 yılının ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Dolayısıyla işini kaybetme endişesi en az koronavirüs korkusu kadar çalışanları etkisi altına almış durumda.

 

YÜZDE 64 KORKU İÇİNDE

Araştırma şirketi Ipsos'un 27 ülkeden 12 bin çalışanla yaptığı araştırmaya göre, işini kaybetme korkusu yaşayanların yüzde 17'si “çok endişeli”, yüzde 37'si ise “biraz endişeli” olduğunu ifade ediyor. Yapılan ankete göre, Türkiye'de ise çalışanların yüzde 64'ü işini kaybetme endişesi korkusu yaşıyor. Bu oranla Türkiye, 27 ülke arasında endişenin en yüksek olduğu 8'inci ülke konumunda yer aldı.

 

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 19'U ENDİŞELİ

Araştırmaya göre, Türkiye'de çalışanların yüzde 19'u 'çok endişeli', yüzde 45'i 'biraz endişeli' olduklarını ifade etti. Çalışanların yüzde 26'sı 'çok endişeli olmadıklarını', yüzde 10'u ise 'hiç endişe duymadıklarını' söyledi.