Çamaşır suyuna gerek kalmadan derz aralarını temizlemenin 3 yolu! Fayanslar parlıyor

Çamaşır suyuna gerek kalmadan derz aralarını temizlemenin  3 yolu! Fayanslar parlıyor
Bu yöntemleri uyguladığınızda, fayanslarınızın derz araları tertemiz olacak ve fayanslarınız parlayacaktır

. Ayrıca çamaşır suyu kullanmadan doğal ve çevre dostu temizlik yöntemleriyle hijyenik bir ortam sağlamış olacaksınız.

Derz aralarını temizlemenin birçok farklı yöntemi vardır ve çamaşır suyu kullanmadan da bu işlemi başarabilirsiniz. Bu içerikte, size çamaşır suyuna gerek kalmadan derz aralarını temizlemenin 3 farklı yolunu anlatacağız.

KARARMIŞ FAYANS ARALARI TERTEMİZ OLACAK!

Kararmış fayans aralarını kısa sürede temizleyebilmek ve fayans aralarının tertemiz olmasını sağlayabilmek için uygulanması gereken belli başlı pratik formüller bulunmaktadır.

Bu formüllerin düzenli olarak uygulanması fayans aralarının kısa sürede ışıl ışıl olmasını sağlayacaktır. Fayans arasında bulunan lekeleri çıkarabilmek için en etkili yöntemlerin başında şüphesiz karbonat ve beyaz sirke gelmektedir.

images.jpg

Ilık suyun içerisine bir miktar karbonat ve beyaz sirkeyi ilave edin. Yüzeyin aynı zamanda parlamasını sağlayabilmek için içerisine az miktarda da arap sabunu koyun.

Akabinde bu karışımı fayans aralarına dökün ve fırça yardımıyla iyice temizlemeye başlayın. Beyaz sirke ve karbonatın asidik yapısı fayans aralarındaki inatçı lekelerin kısa sürede temizlenmesine yardımcı olurken arap sabunu tüm fayansların ışıl ışıl olmasını sağlayacaktır.

Bu karışımı düzenli olarak uyguladığınızda tüm banyonuzun ilk günkü temizliğine ulaştığını göreceksiniz. Çamaşır suyu kullanmak yerine karbonat ve beyaz sirkenin gücünü deneyebilirsiniz.

Kaynak: Gerçek Gündem

Kaynak:HABER MERKEZİ