Cami ve hayat teması işlenecek

Cami ve hayat teması işlenecek
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Sarayönü’nde de kutlanıyor. Bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan haftanın teması, cami ve hayat olacak.Hafta boyunca din görevlileri...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Sarayönü’nde de kutlanıyor. Bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan haftanın teması, cami ve hayat olacak.

Hafta boyunca din görevlileri tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Resmi kurum, kuruluşlar, esnaflar ve şehit aileleri ziyaret edilecek. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, din görevlilerine yönelik konferans gerçekleştirecek. Merkerz Çarşı Camii’nde  hatim ve mevlit programları gerçekleştirilecek.

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, “İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. Peygamber Efendimiz hicret yolculuğunda ilk olarak Kuba Mescidi'ni, Medine'ye ulaştığında ise Mescidi Nebevi'yi inşa ettirerek, cami merkezli bir şehir modeli koymuş, böylece camiyi gündelik hayatın merkezine konumlandırmıştır." diye konuştu.

Camilerle bağınızı güçlendirin

Günümüzün en önemli problemlerden bir tanesini insanların camilerden kopması olarak nitelendiren Müftü Karaca, “Esas olan hem erkeklerin hem de kadınların camilerle irtibatının yeniden sağlanması ve cami merkezli bir hayatın gerçekleştirilmesidir. Onun için herkese mutlaka camilerle irtibatlı olmasını tavsiye ediyor ve bütün vatandaşlarımızı camilere bekliyoruz. Şunu iyi bilmek gerekir ki; camilerden bağını koparan bir süre sonra imandan da bağını koparır. Bu sosyolojik bir süreçtir. Onun için biz bütün vatandaşlarımıza evlerini alırken bile camilere yürüyüş mesafesinde yakın bir yerden almalarını tavsiye ediyoruz. Bu vesile ile bütün din görevlilerimizin haftalarını kutluyorum ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.