Camiler cemaatle buluştu

Camiler cemaatle buluştu
Corona virüsü salgını önlemleri kapsamında camilerde cemaat ile namaz kılmak yasaklanmıştı. Normalleşme süreci ile birlikte 2 vakitte camide namaz kılınmasına izin verilmişti. Geçtiğimiz hafta itibarıyla maske ve mesafeye...

Corona virüsü salgını önlemleri kapsamında camilerde cemaat ile namaz kılmak yasaklanmıştı. Normalleşme süreci ile birlikte 2 vakitte camide namaz kılınmasına izin verilmişti. Geçtiğimiz hafta itibarıyla maske ve mesafeye dikkat ederek camilerde cemaat ile ibadet yeniden başlatıldı.

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, geçtiğimiz haftadan bu yana camilerin sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıldığını söyledi. Müftü Karaca, yaptığı paylaşımda camilerde cemaatle namaz kılınmasıyla ilgili alınan kısıtlama kararının kaldırıldığını açıkladı.

Karaca, yaptığı açıklamada, "Camilerimizi cuma ve öğle-ikindi vakitlerinde cemaatle namaza açmıştık. Geçtiğimiz hafta içerisinde sabahtan itibaren maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açtık. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin" ifadelerine yer verdi.