Camiler ve din görevlileri haftası kutlandı

Camiler ve din görevlileri haftası kutlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Sarayönü'nde de kutlanıyor. Bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan haftanın teması, "din hizmetine adanmış ömürler" olacak.Sarayönü...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Sarayönü'nde de kutlanıyor. Bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan haftanın teması, "din hizmetine adanmış ömürler" olacak.

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Din ve diyanet hizmetlerinin en ücra köşelere kadar yaymak, yaygınlaştırmak, vatandaşlarımızın özgür bir şekilde dini ibadetlerini en iyi bir şekilde yapmalarını sağlamak amacıyla kurulu bulunan Diyanet İşleri Başkanlığımız, camiler ve din görevlilerimiz için bu haftayı tertip etmiştir. Bizde bir hafta boyunca değişik etkinliklerle bu haftayı Sarayönü'nde kutlayacağız. Hastanelere, şehit ailelerine, resmi kurum ve kuruluşlara, esnaflara, kabristanlara, ilgi ve desteğe muhtaç ailelere ziyaretlerde bulunacağız. Camilerimizde kitaplık ve kütüphaneler oluşturulması için çalışmalar yapacağız. Kan ve organ bağışının önemine vurgu yapıp vatandaşlarımız teşvik için konuşmalar düzenleyeceğiz." dedi.

Camiler en mukaddes mekanlarıdır

Karaca, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Camiler Allah'ın mekanları ve Allah'a en yakın olan yerler olarak bütün Müslümanların en mukaddes saydıkları ibadet yerleridir. Camilerde görev yapan görevlilerimiz de dini ilmi ve bir noktada diyanetin her türlü gerek duyduğu ve bu yönde vatandaşlarımızın alması gereken her türlü konuyu anlatan rehber kişilerdir. Bu bakımdan toplumun önderleri olan din adamlarının yetiştirilmesi ve onların daha üst seviyede uzmanlık alanında beceri sağlamaları gerekmektedir."

Toplumsal kaynaşmayı sağlar

Günümüzün en önemli problemlerden bir tanesini insanların camilerden kopması olarak nitelendiren Müftü Karaca, "Esas olan hem erkeklerin hem de kadınların camilerle irtibatının yeniden sağlanması ve cami merkezli bir hayatın gerçekleştirilmesidir. Onun için herkese mutlaka camilerle irtibatlı olmasını tavsiye ediyor ve bütün vatandaşlarımızı camilere bekliyoruz. Şunu iyi bilmek gerekir ki; camilerden bağını koparan bir süre sonra imandan da bağını koparır. Bu sosyolojik bir süreçtir. Onun için biz bütün vatandaşlarımıza evlerini alırken bile camilere yürüyüş mesafesinde yakın bir yerden almalarını tavsiye ediyoruz. Bu vesile ile bütün din görevlilerimizin haftalarını kutluyorum ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde sözlerine son verdi.