Camilerde yağmur duası yapıldı

Camilerde yağmur duası yapıldı
Sarayönü'nde gelen bahar yağışlarının ardından merkez ve mahalle camilerinde Cuma namazının ardından yağmur ve şükür duası yapıldı.Camilerde yapılan şükür duası ile ilgili bilgi veren Sarayönü Müftü Vekili Mustafa...

Sarayönü'nde gelen bahar yağışlarının ardından merkez ve mahalle camilerinde Cuma namazının ardından yağmur ve şükür duası yapıldı.

Camilerde yapılan şükür duası ile ilgili bilgi veren Sarayönü Müftü Vekili Mustafa Topcu, yaptığı açıklamada, "Allah'ın verdiği her nimete karşı şükretmek gerekir. Şükredilecek olursa nimetler artacaktır. Nimetlere karşı nankörlük yapılırsa Allah'ın gazabı şiddetli olacaktır. Allah'ın üzerimizde sayısız nimetleri vardır. Bunların başında iman ve islam nimeti gelir. Her nimete şükür kendi cinsindendir. Mesela zenginin şükrü, malından fakirlere verip, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaktır. Tabi dil ile de şükretmek çok önemlidir. Sadece dil ile şükretmekte yetmez. Fiilen de o şükrün gereğinin yapılması gerekir. İnsan fıtratının iki yönü vardır. Bu bazen nimetlere şükür, bazen de nimetlere karşı nankörlük etmek suretiyle tezahür eder. Müslüman'ın vasfı ise Allah'a verdiği her nimete şükretmek şeklindedir. Peygamberimizin ifadesiyle "müminin hali ne güzeldir. Allah bir nimet verir, şükreder, sevap alır. Başına bir sıkıntı geldiği zaman sabreder sevap alır. Dolayısıyla her halükarda kardadır." Müslüman olarak Allah'tan daima bolluk, bereket ve nimet istemeliyiz. Bununla birlikte, bela ve sıkıntı gelirse de sabretmek gerekir. Peygamberimiz sevinçli bir haber aldığı zaman şükür secdesine kapanmıştır. Bazen de şükür namazı kılmıştır. İnsanoğlu bazen bolluk, bazen de darlık ile imtihan olur. Bazı yıllar az yağış olması nedeniyle çiftçimiz darlık çekmiş ve sıkıntıya düşmüştür. Allah'a şükürler olsun ki bu yıl bize bol, bereketli bir yıl ihsan etti. Nimetlerin bol olduğu zamanlarda bazı insanlar yanlış işler yaparak azgınlaşır. Halbuki yapılması gereken şükretmek ve kulluk vazifesini yerine getirmek olmalıdır" dedi.