Çanakkale inanmış bir neslin destanıdır

Çanakkale inanmış bir neslin destanıdır
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında Çanakkale Zaferi’nin, varlığına son verilmek istenen milletimizin yazdığı bir kahramanlık destanı...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında Çanakkale Zaferi’nin, varlığına son verilmek istenen milletimizin yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümünde bir kutlama mesajı yayınlayarak, bütün dünyaya “Çanakkale geçilmez” gerçeğini gösteren ecdadımızı rahmet ve minnetle andığımızı söyledi.

Başkan Solak'ın mesajı şöyle: “Çanakkale, inanmış bir neslin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösteren milletimizin ortak iradesi ve fedakârlığıdır. O günün şartlarında dünyanın en güçlü ordularına karşı verilen bu varoluş savaşı, tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü ezberletmiştir.

Çanakkale’de her şeyi ile tek bir amaç uğruna yurdunu işgal ettirmeyen milletimiz, o ruhla bugün de yoluna devam etmektedir. Bağımsızlık savaşının kazanılmasında ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak son derece önemlidir.

Bugün de Büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerleyen ülkemizde, iç ve dış düşmanlara karşı verdiğimiz mücadelenin özünde Çanakkale ruhu yatmaktadır.

Elhamdülillah, bugün milletimiz, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen her türlü oyunu, Çanakkale ruhuyla birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bozacak güce sahiptir. 15 Temmuz’daki direniş bunun en güzel ispatıdır.

Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nde ecdadımızın verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; şehitlerimizi ve ebediyete irtihâl eden gazilerimizi rahmetle ve duayla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”