Çanakkale ruhu 104 yaşında

Çanakkale ruhu 104 yaşında
Çanakkale’de 104 yıl önce yazılan büyük destan, o günün ruhuyla aynı şekilde yaşatılmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Sarayönü’nde de çeşitli etkinliklerle...

Çanakkale’de 104 yıl önce yazılan büyük destan, o günün ruhuyla aynı şekilde yaşatılmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Sarayönü’nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçemizde düzenlenen etkinliklerin ilk bölümünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılırken, Şehit Jandarma Er Hasan Çiçek, kabri başında anıldı. Törenlere daire amirleri büyük ilgi gösterirken, şehit aileleri ve gaziler de katıldı. İkinci bölümünde ise Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı duygu dolu program ile Çanakkale Şehitleri saygı, sevgi ve minnetle yad edildi.

Sarayönü’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şehitleri anma programı düzenlendi. Pazartesi günü hükümet konağı önünde gerçekleştirilen çelenk törenine Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Deveci, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, gaziler ve şehit aileleri katıldı. Çelenk töreninin ardından Şehit Jandarma Er Hasan Çiçek, kabri başında anıldı.

Kutlamaların ikinci bölümünde Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla şehitler anıldı. Öğrenciler tarafından canlandırılan Çanakkale savaşları, izleyenleri bir hayli duygulandırdı. İzleyenler zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen şehitleri anma programına Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Deveci, şehit aileleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program okul müdürü Mehmet Emin Beyaztaş, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Beyaztaş, konuşmasında, “Vatanın ne kadar kıymetli, ne kadar güzel bir nimet olduğunu çevremize bakıp yurtlarından, yuvalarından uzaklara savrulan ve hemen her köşe başında karşımıza çıkan insanlara bakarak bile anlayabiliriz. Lakin her nimetin bir bedeli var. Kıymeli bilinmeyen her nimet zail olur, elimizden uçup gidiverir. Bunun içinde her birimiz tarih şuuru, millet şuuru, bayrak ve vatan mefhumları üzerinde derinlikli düşünmeli, yaptığımız her göreci, icra ettiğimiz her vazifeyi bir ibadet bilinci içerisinde yerine getirmeli, vatana olan borcumuzun hiç olmazsa bir kısmını ödeyebilmek için azami gayret göstermeliyiz." dedi.

Beyaztaş şöyle devam etti: "100 yıl önce aziz milletimizi haritadan silmek için var güçleriyle üstümüze gelen, bizleri yok etmek için her türlü imkanı seferber eden işgal güçlerine karşı ömrünün en güzel çağlarında vatan uğruna ölüme seve seve koşan ve nihayetinde vatanımızı düşmana çiğnetmeyip, tarihe "Çanakkale Geçilmez" mührünü kazıyan şerefli ve esil ecdadın torunları olarak bizler de bugün aynı azim ve kararlılıkla "Çanakkale'den vazgeçilmez" diyoruz."

Konuşmanın ardından Çanakkale zaferi ile ilgili çeşitli sahne gösterileri sergilendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan oyunlarla Çanakkale savaşlarından kesitler canlandırıldı. İzleyenler bazı sahnelerde gözyaşlarına hakim olamadı. Program katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Programın son bölümünde İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirini güzel okuma yarışmasında birinci olan Merve Su tekrar şiiri seslendirdi. Merve Su, ödülünü Kaymakam Tarık Bahadır'dan aldı.