Çapa motoru hayatını aldı

Çapa motoru hayatını aldı
Sarayönü'nün Kıbrıs gazilerinden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden emekli, Mehmet Er, feci bir iş kazasında hayatını kaybetti. Meyve bahçesinde çapa motoru ile toprak işleyen Er, kıyafetini makine dişlilerine kaptırarak...

Sarayönü'nün Kıbrıs gazilerinden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden emekli, Mehmet Er, feci bir iş kazasında hayatını kaybetti. Meyve bahçesinde çapa motoru ile toprak işleyen Er, kıyafetini makine dişlilerine kaptırarak yaşamını yitirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Yönetimi'nde de uzun yıllar görev alan Er, bugün defnedilecek.

Sarayönü'nde çapa motorunun dişlilerine kapılan bir kişi, feci şekilde yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, Saraç Mahallesi Yeni Bağlar mevkisindeki meyve bahçesinde çalışan Mehmet Er (64), kullandığı çapa motorunu geri vitese taktı. Geriye gelen 11 beygir gücündeki çapa motorunun ani tepkisiyle dengesini kaybeden Er, kıyafetini dişlilere kaptırdı.

Kıyafetini dişlilerden kurtaramayan Er, olay yerine hayatını kaybetti. Olay yerinde yapılan adli incelemede Mehmet Er'in yaşamına mal olan çok önemli bir detay dikkat çekti. Mehmet Er'in, elini bıraktığında da motorun çalışmaya devam etmesi için kontrol kolundaki stop mekanizmasını iple bağladığı ortaya çıktı. Stop mekanizması bağlı olduğu için Mehmet Er'i kapan çapa motoru durmadı.

Er'in cenazesi, incelemenin ardından otopsi için Sarayönü Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Yapılan otopside Mehmet Er'in beyin kanaması ve boyun kırığından hayatını kaybettiği tespit edildi.

Mehmet Er'in Kıbrıs Barış Harekatında görev yapan bir gazi olduğu ortaya çıktı.