Çarşı işgalleri şikayet konusu

Çarşı işgalleri şikayet konusu
Sarayönü'nde çarşı içerisinde kaldırım ve yol işgaline neden olan esnaflardan rahatsız olan vatandaşlar, çarşıya bir düzenleme getirilmesini istiyor. Bayanlar başta olmak üzere birçok vatandaş, kaldırımları ve yolları...

Sarayönü'nde çarşı içerisinde kaldırım ve yol işgaline neden olan esnaflardan rahatsız olan vatandaşlar, çarşıya bir düzenleme getirilmesini istiyor. Bayanlar başta olmak üzere birçok vatandaş, kaldırımları ve yolları malzemelerle dolduran esnaflardan ve kahvehane önlerinde oturan kişilerden rahatsız olduklarını dile getiriyorlar.

Sarayönü çarşısında bazı esnafların ve kahvehanelerin kaldırımlarda ve yol üzerinde yaptığı işgaller şikayet konusu oluyor.

Bu durumdan en çok bayanlar şikayet ederken, diğer vatandaşlar ve bazı esnaflar da işgallerden dert yanıyor.

Konu hakkındaki şikayetlerini dile getiren bayanlar, "İşlerimiz oluyor veya geçmemiz gerekiyor çarşının içinden geçemiyoruz. Çarşı perişan durumda. Dükkanların önünü dolduran esnaflar yüzünden, kaldırımlara oturanlar yüzünden çarşıdan geçemiyoruz. Kahvehanelerin önünde veya diğer esnaf dükkanlarının önünde erkekler oturduğu için rahatsız oluyor. Bu çarşı sadece erkeklere ait değil. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor. Kaldırımları işgal eden esnaflar ve vakit geçirmek için oturan erkeklere bir çare bulunsun. Bizi utana sıkıla çarşıdan geçmek zorunda bırakmasınlar." şeklinde konuşuyor.

Esnafların şikayetleri ise şu şekilde: "Bizde esnaflık yapıyoruz. Kapının önüne malı yığınca daha çok müşteri gelecek diye bir şey yok. Bazıları iyice abarttı artık. Önceden kaldırımlar işgal edilirdi şimdi yollarda işgal ediliyor artık. Belediyenin buna bir düzenleme getirmesi gerekiyor. Hiç denetim yapılmıyor. Kaldırımlarda oturanlar yüzünden eşyalarıyla işgal edenler yüzünden özellikle bayan müşterilerimiz gelemiyor. Bir düzen istiyoruz artık."