Çarşı pazarda bayram bereketi

Çarşı pazarda bayram bereketi
Kurban Bayramı’na arifesinde alışverişte hareketlilik arttı. Esnaf, normalleşmeye geçilmesi, yasakların kalkması ve Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte satışlarda artış olduğunu dile getiriyor.Esnaf, özellikle yasakların...

Kurban Bayramı’na arifesinde alışverişte hareketlilik arttı. Esnaf, normalleşmeye geçilmesi, yasakların kalkması ve Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte satışlarda artış olduğunu dile getiriyor.

Esnaf, özellikle yasakların kalkmasıyla birlikte satışlarda artış olduğunu söylüyor. Bayram öncesi hediyelik çikolata, şeker, lokum gibi ürünlere talep sürüyor. Tüketici örgütleri ise bayram alışverişleri için tüketicileri sahte alışveriş siteleri, yanıltıcı indirimlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Market işletmecisi Hamza Küçükkuşçu, yasakların kalkması ve vaka sayılarının azalması ile birlikte alışveriş yoğunluğunun arttığını dile getirdi. Neredeyse salgın öncesi işlere dönüldüğünü kaydeden Küçükkuşçu “Kurban Bayramı’nda satışlar Ramazan Bayramı’na göre daha az oluyor. Bunun nedeni de kurban telaşı ve tatile gidilecek olması.” dedi.

Bayramlarda lokum ve baklavaların öne çıktığını belirten Küçükkuşçu, şöyle konuştu: “Bu dönemde daha çok narlı, fıstıklı, bademli bol malzemeli lokumlar tercih ediliyor. Bunların kilogram fiyatları 80 liradan başlayıp 150 liraya kadar çıkıyor. Klasik lokumlar ise 20 liradan başlayıp 50 liraya kadar yükseliyor. Bu dönemde tüketiciler açıkta satılan ürünlerden satın almamaya özen göstermeli.”