Çatalhöyük domatesi damakları lezzetlendiriyor

Çatalhöyük domatesi damakları lezzetlendiriyor
Çumra Şeker Entegre Tesislerindeki 55 bin metrekarelik topraksız seralarda üretilen domatesler, ultra klimalı ortamda tarım ilacı kullanılmadan ileri teknoloji ile üretiliyor.

Türkiye’nin üreten gücü Konya Şeker, Çumra Entegre Tesisleri bünyesinde kurduğu seralarında üretim prosesinde kullandığı atık sıcak suyu seralarda soğutarak yeniden değerlendiriyor. Bu yatırım sayesinde sıfır enerji maliyetiyle seracılık yapılıyor.

BÖCEK İLACI KULLANILMIYOR

Seraların korunması ise biyolojik mücadeleyle sağlanıyor. Mücadeleyi avcı böcekler yapıyor. Tüylü bambus arıları ise seralarda dolaşarak tozlaşmayı sağlıyor. Hem su, hem enerji tasarrufu sağlayan sistemle ısıtılan seralarda yetiştirilen salkım domatesler, tam kontrollü olarak üretiliyor. Böylelikle kontrollü üretimde su ve gübre tasarrufu sağlanıyor. Yıllık 2 bin 500 ton üretim kapasitesine ulaşan Çatalhöyük markalı salkım domatesler iç ve dış pazara sunuluyor.

GÜNLÜK 20 TON HASAT YAPILIYOR

Seralarda üretilen organik domatesler Çatalhöyük markasıyla tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Serada günlük 20 ton hasat yapılıyor. Konya Şeker’in çevre dostu seralarında üretilen salkım domatesler Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere pek çok ülkeye ihraç ediliyor.

Etiketler :