Çelik: "Hayvan pazarı büyük eksiklik"

Çelik: "Hayvan pazarı büyük eksiklik"
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, ilçede bir hayvan pazarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hayvan pazarı bulunmamasının büyük eksikliğinin yaşandığını dile getiren Çelik, " Ziraat Odası, Süt Birlik, Belediye,...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, ilçede bir hayvan pazarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hayvan pazarı bulunmamasının büyük eksikliğinin yaşandığını dile getiren Çelik, " Ziraat Odası, Süt Birlik, Belediye, Kaymakamlık, İlçe Tarım ortak bir projeyle bunu hayata geçirebiliriz. İlçemizde biz hayvan pazarı bulunmaması bizim adımıza büyük bir ayıp." dedi.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, ilçede hayvan pazarı bulunmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Herkesin elini taşın altına koymasıyla ortak bir proje hazırlanıp ilçeye hayvan pazarı kazandırılmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Çelik, "Ilgın'daki, Kadınhanı'ndaki hayvan pazarı gibi aynısının bizim ilçemize kazandırılmasını istiyoruz. İlçemiz bu noktada büyük bir eksiklik yaşıyor. Gerekirse Ziraat Odası, Süt Birlik, Belediye, Kaymakamlık, İlçe Tarım ortak bir projeyle bunu hayata geçirebiliriz. İlçemizde biz hayvan pazarı bulunmaması bizim adımıza büyük bir ayıp." dedi.

Sarayönü'ne cuma günleri kurulacak bir hayvan pazarı kazandırmanın elzem olduğuna işaret eden Çelik, "Belediyenin bu işte öncülük yapması gerekiyor. Haftada beş gün burada ve mahallelerde ilan edilecek. Sistem oturuncaya kadar ilçemizdeki bütün çiftçiler, bizim üyelerimiz, süt birliğin üyeleri her hafta 3-5 tane hayvan çıkaracak. Pazar tutuncaya kadar biz gereken kalabalığı oluştururuz. Konya'dan, Kadınhanı'ndan, Ilgın'dan, Altınekin'den gelenler bu hareketliliği görünce onlarda hayvanlarını getirmeye başlar. Hayvan pazarına gelenler buradan pazar alışverişini de yapıp gider." şeklinde konuştu.

Hayvan pazarının çok maliyetli bir iş olmadığını dile getiren Çelik, şunları söyledi: "Biz sadece hayvan pazarının yapılmasını istiyoruz. Geriye kalan tüm organizasyonu çiftçiler olarak bir hallederiz. Bir yer belirlenip profil ve saçtan padoklar yapılacak o kadar. Sarayönü'nün bütün hayvancıları her hafta Cumartesi, Pazar günü Kadınhanı'na Ilgın'a gidiyor. Orada malını satanlar, oradan alışverişini de yapıp geliyor. Hayvan pazarını kurarsak hem ilçemizin parası ilçede kalır, hem de dışarıdan para gelir."