Çelik "Hizmet etmeye talibiz"

Çelik "Hizmet etmeye talibiz"
Sarayönü Ziraat Odası’nda delegelerin belli olmasıyla başkanlık seçimleri için süreç başladı. Başkan Adayı Engin Çelik, “Yeni projelerle çiftçimize daha iyi hizmet vermenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.Sarayönü’nde...

Sarayönü Ziraat Odası’nda delegelerin belli olmasıyla başkanlık seçimleri için süreç başladı. Başkan Adayı Engin Çelik, “Yeni projelerle çiftçimize daha iyi hizmet vermenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Sarayönü’nde Ziraat Odası Başkanı’nı seçecek olan delegeler, 23 Aralık 2018 Pazar günü yapılan seçimle belirlendi. Sarayönü Ziraat Odası üyeleri arasından çıkan delege adayları, yine üyeler tarafından oylandı. Sarayönü bünyesindeki merkez ve taşra mahallelerde gerçekleştirilen delege seçimleri ile 27 isimlik liste de oluştu. Belirlenen bu 27 kişi ise Şubat ayı içerisinde yapılması planlanan başkanlık seçiminde söz sahibi olacak. Pazar günü yapılan seçimde Büyükşehir yasasından dolayı her mahalle bir seçim çevresi kabul edilirken, Sarayönü ilçe merkezi ve Ladik mahallesi dışındaki yerleşim birimlerinde 1’er delege belirlendi. Sarayönü ilçe merkezi 8 mahalleden oluştuğu için 8, Ladik mahallesinde 2 delege seçildi.

"Daha iyi hizmet için yola çıktı"

Sarayönü Ziraat Odası Başkan Adayı Engin Çelik, “Hep birlikte 26 mahallemizde ki delege arkadaşlarımızla birlik beraberlik içinde tüm çiftçilere hizmet etmek için bu yola çıktık. Allah nasip ederse bölge çiftçimizin sorunlarına çözümler üretmek çiftçilerimizin istediği eksik olan hizmetleri sırasıyla tamamlamak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Allah nasip eder bu göreve layık görülürsek genç dinamik çalışkan üretken bir yönetimimizle çiftçilerimizin hizmetinde olacağız. Projelerle çiftçimize daha iyi hizmet vermenin gayretinde olacağız. Göreve gelir gelmez ilk icraatımız çiftçimizin en çok isteği olan taş toplama makinasını odamıza kazandıracağız. Çiftçimizin isteği doğrultusunda diğer makina ekipmanlarını da odamıza kazandıracağız. Bölge bölge çiftçimizin istek ve taleplerini dinleyeceğiz. Genç çiftçileri tarımda istihdam edeceğiz. Sosyal projelerle farkındalık sağlayacağız” dedi.

Algı oluşturmaya çalışıyorlar

İlçede bazı kişilerin algı oluşturmaya çalıştığını ve karalama kampanyası yürüttüğünü kaydeden Engin Çelik, "Öncelikle seçimi yenilenen İnli mahallesi delegesi Behiye Nur yalçına mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize modern bir selektör yapacağız. Araç filosunu genişletilerek mevcut ekipmanları daha kullanışlı hale getiriceğiz. Hiçbir personelin işiyle, ekmeğiyle oynanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Bazı muhalifler kamuoyunda karalama kampanyası yürüterek algı oluşturmaya çalışıyor. Ziraat Odası'nı süt birlikçiler alacak söylentileri çıkarılıyor. Buna çocuklar bile güler. Ayrıca siyasetin ve siyasetçilerin kesinlikle bu seçime karışmamasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Seçimde oy kullanacak delegeler

9 binden fazla üyesi bulunan Sarayönü Ziraat Odası’nda üye çiftçilerin kullandığı oylarla delege olarak şu isimler belirlendi: Saraç Mahallesi Engin Çelik, Batı İstasyon Mahallesi Selahattin Erdoğdu, Doğu İstasyon Mahallesi Hüseyin Çetinkaya, Fatih Mahallesi Mustafa Turan, Hatip Mahallesi Yusuf Zeybek, Selimiye Mahallesi Serdar Mirza, Yukarı Mahalle Birol Şen, Başhüyük Mahallesi Osman Altıncaba, Çeşmelisebil Mahallesi Mustafa Aydın, Gözlü Mahallesi Nadir Kıcık, Kadıoğlu Mahallesi Ramazan Koçak, Ladik Mahallesi İlhan Tınas, Mustafa Külahlı, Bahçesaray Mahallesi Mustafa Gökkuş, Boyalı Mahallesi Bilal Bozkurt, Büyükzengi Mahallesi İbrahim Yarar, Değirmenli Mahallesi Mehmet Ayhan, Ertuğrul Mahallesi Nejdet Öz, Karabıyık Mahallesi Mehmet Torbalı, Karatepe Mahallesi İbrahim Ocak, Kayıören Mahallesi Ömer Altun, Konar Mahallesi Bayram Coşdu, Kurşunlu Mahallesi Şükrü Dalaklı, Kuyulusebil Mahallesi Serdar Yavuz, Özkent Mahallesi Yunus Çobanoğlu, Yenicekaya Mahallesi Ahmet Çay, İnli Mahallesi Behiye Nur Yalçın.