Çelik, “Kamera zorunluluğu esnetilmeli”

Çelik, “Kamera zorunluluğu esnetilmeli”
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, hayvan yetiştiricilerine getirilen kamera takma zorunluluğunun bahar dönemine kadar esnetilmesi gerektiğini dile getirdi. Uygulamanın üreticiler açısından son derece faydalı olduğunu...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, hayvan yetiştiricilerine getirilen kamera takma zorunluluğunun bahar dönemine kadar esnetilmesi gerektiğini dile getirdi. Uygulamanın üreticiler açısından son derece faydalı olduğunu ancak kış döneminde hayvancılık yapan üreticilerin zor koşullarda faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını savunan Çelik, çiftçinin toparlanması imkan tanınmasını istedi. Çelik, üreticilere de seslenerek hırsızlıkların önlenmesi veya çözülmesi noktasında büyük önem taşıyan kamera uygulaması için durumu el veren işletmelerin bir önce kamera sistemini kurdurması gerektiğini ifade etti.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, hayvancılık işletmeleri için uygulaması zorunlu hale getirilen güvenlik kamerası uygulamasında son tarihin, üreticileri mağdur etmeyecek şekilde bahar dönemine kadar esnetilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükbaş hayvan işletmelerinde en az 10, küçükbaş işletmesinde ise en az 100 hayvanı bulunan üreticiler için bu zorunluluğun bulunduğunu hatırlatan Çelik, istenen kriterlerdeki bir güvenlik sisteminin en az 5 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

Hayvancılığın içerisinde bulunduğu kriz döneminde durumu sıkışık olan üreticiye kendisini toparlaması için bir süre daha müsamaha gösterilmesi gerektiğini kaydeden Çelik, bu uygulamanın üreticiler açısında da çok faydalı olduğunu belirtti.

Çelik, yaptığı açıklamada, “Bölgemizde hayvancılık faaliyetleri yaygın olduğu için bu durum hırsızlarında iştahını kabartıyor. Hırsızlıkların engellenmesi için de güvenlik kameraları en etkili ve caydırıcı yöntemlerden birisidir. Hayvancılık işletmelerinin bir çoğu kırsal alanlarda olduğu için hırsızlıklara daha müsait bir durum oluşturuyor. Bir hırsızlık olması durumunda ise güvenlik güçlerinin hırsızlıları yakalayabilmesi için kamera kayıtları hayati önem taşıyor. Bunun için güvenlik kamerası uygulaması üreticilerimiz açısından da çok faydalı ancak üreticilere 3-4 ay daha müsamaha gösterilmesi gerekiyor. Çünkü kış koşullarında üreticiler zaten hayvanlarına bakmakta bile zorlanıyor.” dedi.

Kamera sistemini henüz taktıramayan üreticilerin cezai işlemlere maruz kalmaması için girişimde bulunduklarını kaydeden Çelik, “Bu konuyla alakalı olarak Kaymakamımız sayın Abdulkadir Okay ile görüştük. Üreticilerimizin kendilerini maddi anlamda toparlayabilmesi için biraz daha süre istedik. Bu süre içerisinde durumu el veren veya durumu düzelen üreticilerin bir an önce güvenlik sistemlerini kurdurması kendi menfaatlerine olacaktır.” şeklinde konuştu.