Çelik “Öksüz çocuk gibiyiz”

Çelik “Öksüz çocuk gibiyiz”
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Konya’nın da içerisinde bulunduğu 21 ilde yüzde 75 hibeli tohum desteğinden Sarayönü’nün hiçbir şekilde yararlanamadığını söyledi.Kadınhanı ilçesi bile destekten faydalanırken...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Konya’nın da içerisinde bulunduğu 21 ilde yüzde 75 hibeli tohum desteğinden Sarayönü’nün hiçbir şekilde yararlanamadığını söyledi.

Kadınhanı ilçesi bile destekten faydalanırken Sarayönü’nün öksüz çocuk muamelesi gördüğünü kaydeden Çelik, yaptığı açıklamada, “Koronavirüs salgını dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yaz dönemi ekilişlerinde kesinti olmaması ve mümkün olan tüm işlenebilir arazilerde ekiliş yapmak için Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi programını başlatıldı. Bu kapsamda Konya’nın da içinde bulunduğu 21 ilde çiftçilere yüzde 75’ini hibeli buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek, mısır, ayçiçeği ve çeltik tohumu dağıtıldı.” dedi.

Sarayönü’nün dağıtılan 6 bin 700 ton tohumun 1kilosundan bile faydalanamadığını vurgulayan Çelik, “Sarayönü çok önemli tarım arazilerine sahip olan bir ilçe. Bu destekten ilçemizin de muhakkak yararlanması gerekiyordu ama her zamanki gibi sahipsizliğimiz ve siyasi yetersizliğimiz sonucunu yaşadık. Artık her iş siyasetle yürüdüğü için siyasi olarak güçlü olanlar bu hibeden yararlandı, güçsüzler ise bakakaldı. Yanı başımızdaki Kadınhanı bile bu desteklerden faydalanırken, Sarayönü’ne 1 kilo tohum verilmedi. Bu ilçenin çiftçisi, çiftçi değil mi? Bu ilçenin toprağı toprak değil mi? Veya bizim çiftçimiz çok zengin, hibeye, desteğe falan ihtiyacı yokta bizim mi haberimiz yok? “ şeklinde konuştu.