Çelik, 'Tarım her şeyden önemli'

Çelik, 'Tarım her şeyden önemli'
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, virüs salgını nedeniyle insanlarda aç kalma korkusu ve yeterli beslenme endişesinin ağır bastığı şu günlerde, birinci önceliğin tarıma verilmesi gerektiğini söyledi. Tarım sektörünün...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, virüs salgını nedeniyle insanlarda aç kalma korkusu ve yeterli beslenme endişesinin ağır bastığı şu günlerde, birinci önceliğin tarıma verilmesi gerektiğini söyledi. Tarım sektörünün öncelikli olacağı yeni bir paket açıklanma gerektiğini ifade eden Çelik, “Tarıma daha fazla önem verilmeli ve çiftçilerin üretimde kalması, üretimin aksamaması için acil önlemler alınmalı. İnsanların sürekli olarak beslenmesi gerekiyor. Tarım aksarsa daha büyük bir felaketle karşı karşıya kalabilir.” dedi.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, devlet tarafından açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinde diğer sektörlerin ihtiyaçlarının acil görüldüğü ancak tarım sektörünün göz ardı edildiğini belirtti.

Tarım sektörünün öncelikli olacağı, üretici ve tüketicilerin korunacağı yeni bir pakete ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Çelik, “İnsanlarda aç kalma korkusu ve yeterli beslenme endişesinin ağır bastığı şu günlerde tarım birinci öncelik olmalı.” diye konuştu.

Çelik, Çin’den başlayarak dünya geneline yayılan COVİD-19 salgını ile mücadele edilen süreçte gıda güvencesinin sağlanmasının, yeterli ve kaliteli gıdaya ulaşmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını bildirdi.

Fedakar çiftçilerin en zor dönemde bile canla başla üretmeye, bu süreçte de sofralarımızı donatmaya devam edeceğini belirten Çelik, “Bu süreçte en stratejik sektörlerden biri olan tarıma daha fazla önem verilmeli ve çiftçilerin üretimde kalması, arzın aksamaması için acil önlemler alınmalıdır. Tarımsal üretime giden yoldaki tüm engelleri kaldırmalıyız” diye konuştu.