Çelik "toplulaştırmayı zulme çevirmesinler"

Çelik "toplulaştırmayı zulme çevirmesinler"
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, toplulaştırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen uygulamaların çiftçilere zulme dönüştüğünü söyledi. Çiftçileri hiç düşünmeden, istişare etmeden, bilgi vermeden...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, toplulaştırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen uygulamaların çiftçilere zulme dönüştüğünü söyledi. Çiftçileri hiç düşünmeden, istişare etmeden, bilgi vermeden zoraki uygulamalar yapıldığını anlatan Çelik, çiftçilerin mağdur edildiğini söyledi.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, yaptığı açıklamada toplulaştırma çalışmaları adı altında çiftçinin ekili tarlalarına zarar verildiğini dile getirerek, "Çiftçilerimiz zaten zor bir dönemden geçiyor. Ekonomik kriz her yeri kavuruyor. Çiftçinin tarladan çıkacak bir kilo fazla buğdaya bile ihtiyacı çok fazla. Ama toplulaştırmayı gerçekleştirilenlerin hiç bir şey umurunda değil." dedi.

Ekili tarlalar talan ediliyor

Çiftçilerin ve tarlalarının yok sayıldığını kaydeden Çelik, "Toplulaştırma ekipleri iş makineleri ile ekili tarlaları yol açıyoruz diye talan ediyorlar. Araştırdığımızda iş makinelerinin sadece yolu belli etmek için iş makineleri ile ekili tarlaları perişan ettiğini öğrendik. Yani ne bir doldu, ne stabilize, nede yol yapılacak. Bu iş şurada iki ay sonra harman kalktıktan sonra yapılsa ne olurdu. Çiftçi harmanını kaldırsın sonra ne yolu açacaklarsa açsınlar. Madem bu tarlalar böyle talan edilip bu yollar açılacaktı bari çiftçilere bilgi verilseydi. Çiftçilere hiç bir bilgi verilmiyor. Tarlanı ekme denmiyor çiftçi o kadar emek harcadıktan sonra tarlalar talan ediliyor. Bu işin bir an önce durdurulması lazım. Tarlaları perişan edilen çiftçilerin zararını kim karşılayacak." şeklinde konuştu.