Çelik üzüm bağlarını inceledi

Çelik üzüm bağlarını inceledi
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Sarayönü çiftçilerinden Mustafa Turan’nın, Batı İstasyon mahallesi Akyer mevkisindeki 6 dekarlık asma yetiştiriciliği yaptığı üzüm bağını ziyaret etti.Çelik, üzüm bağını...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Sarayönü çiftçilerinden Mustafa Turan’nın, Batı İstasyon mahallesi Akyer mevkisindeki 6 dekarlık asma yetiştiriciliği yaptığı üzüm bağını ziyaret etti.

Çelik, üzüm bağını inceleyerek, üzüm yetiştiriciliği hakkında bilgi aldı.

Yıl içerisinde ilkbahar da ara temizliği, aşı ve budama işlemi gerçekleştirilen bahçede hiçbir zirai ilaç kullanmadığını söyleyen Mustafa Turan, üretiminin organik üzüm yetiştiriciliği kapsamında olduğunu dile getirdi. Verimi ise tahmini olarak 5 ton civarında beklendiğini ve sofralık üzümün market fiyatının 6,5-7 lira arasında değiştiğini ifade eden Turan, toptan satış fiyatının ise 4,5-5 lira arasında olacağını belirtti.

Üzüm bahçesi hakkında bilgi veren çiftçi Mustafa Turan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bahçemiz; 2010 yılında il özel idaresinin %50 hibe projesi kapsamında kurularak proje kapsamında tel, direk ve üzüm bağları desteklenmiştir. İlkbahar erken donlarından zarar görmemek için geççi çeşit olan alphonse (sofralık) çeşidini tercih ettik. Olgunlaşan meyvelerimiz Konya da bulunan firma aracılığıyla toplanıp ve paketlenip satışa sunulmaktadır. Pazar değeri olmayan üzümleri ise pekmez yaparak değerlendiriyoruz. Sarayönü, asma yetiştiriciliğine uygun toprak yapısı ve gece gündüz arasındaki sıcaklık farkından dolayı lezzetli üzüm üretimine imkan sağlamaktadır. Sarayönü ilçemize bu faydalı projeyi yapan Eski İl Özel İdaresi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan’a şahsım adına teşekkür ederim.”