Çeşmelisebil TOKİ'de müracaatlar başladı

Çeşmelisebil TOKİ'de müracaatlar başladı
Çeşmelisebil mahallesi halkının dört gözle beklediği TOKİ Konutlarının kesin kayıtları başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan kayıtlar kapsamında istenen evrakları düzenleyip belirlenen ücreti bankaya yatıran vatandaşlar,...

Çeşmelisebil mahallesi halkının dört gözle beklediği TOKİ Konutlarının kesin kayıtları başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan kayıtlar kapsamında istenen evrakları düzenleyip belirlenen ücreti bankaya yatıran vatandaşlar, kesin kaydını yaptırmış olacak.

Çeşmelisebil mahallesine 1. Etap TOKİ konutları kapsamında 124 adet 2+1, 80 adet 3+1 olmak üzere 204 daire yapacak. Küçük evlerin ortalama satış fiyatı 108 bin 500 lira, büyük evlerin ortalama fiyatı ise 159 bin 500 lira olarak belirlendi.

TOKİ tarafından Çeşmelisebil mahallesine yapılacak TOKİ Konutları'nın başvuruları 21 Şubat tarihinde başladı. İki farklı tipte yapılacak konutların fiyatları 100 bin ile 160 bin arasında değişiyor. Küçük dairelerde 4 bin lira, büyük dairelerde 6 bin lira ödenecek olan vatandaşlar başvurusunu yapmış olacak.

Dar gelirliler 500 TL'ye ev sahibi olacak

TOKİ tarafından gönderilen şartnameye göre başvurular 21 Şubat Salı günü başlayıp, 24 Mart Cuma günü sona erecek. İki farklı tipte yapılacak konutlar için alt gelir grubu konutlarına 4 bin lira, üst gelir grubu konutlarına 6 bin lira ödenerek başvuru yapılabilecek. Alt Gelir Grubu konut almak isteyenlerde en az 1 yıl Sarayönü ilçe sınırları içerisinde oturma şartı aranırken, hane gelirinin 3 bin 200 TL'yi geçmemesi ve belgelendirilmesi gerekiyor. 25 yaş altındakilerden başvuru alınmayacağı açıklanmasına rağmen eşi vefat etmiş çocuklu dul bayanlarda ise yaş kriteri aranmayacak.

Üç farklı ödeme planı

Ödemelerde üç farklı alternatif sunulacak. İlk alternatifte %12 peşinat verildikten sonra 180 ay taksit ödenecek. İkinci alternatifte %15 peşinat 216 ay taksit imkanı sunulacak. Üçüncü alternatifte ise %20 peşinat alınarak 240 ay vade hakkı tanınacak. ilk taksit ödemesinin konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılması, borç bakiyesinin ve aylık taksitlere, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre zam yapılacak.