Çeşmelisebil’den Suriye’ye 1 tır patates yardımı

Çeşmelisebil’den Suriye’ye 1 tır patates yardımı
Sarayönü’nden “mazlum coğrafyalara” yardım kampanyası kapsamında Çeşmelisebil Mahallesinden yüklenen 1 tır dolusu patates Suriye’ye gönderildi.İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği Sarayönü şubesi...

Sarayönü’nden “mazlum coğrafyalara” yardım kampanyası kapsamında Çeşmelisebil Mahallesinden yüklenen 1 tır dolusu patates Suriye’ye gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği Sarayönü şubesi tarafından, “mazlum coğrafyalara” kampanyası kapsamında Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 25 ton patates yüklü tır yola çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönü temsilcisi Mustafa Salman Öztürkçü, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yardımların Suriye’deki yetim ve mazlum ailelerin sofrasına aş olacağını ifade edip katkılarından dolayı Çeşmelisebil Mahallesinden Ali Küçük’e  ve hayırseverlere teşekkür etti.

Mazlumlar üzerindeki zulümlerin bitmediğini belirten Öztürkçü, “Zulme karşı direnen müslüman kardeşlerimiz bugün gelinen noktada zalim bir diktatörün yanı sıra dünyanın azman güçlerinin de hedefi konumundadır. Bu nedenle kardeşlerimizin bizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları vardır.

İHH İnsanî Yardım Vakfı Konya Şubesi olarak hamilik ettiğimiz yetim sayısı 9 bin olmuş bulunuyor. Bizler yardımsever halkımızın destekleriyle, Suriye’deki mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yardım tırı bugüne kadar Sarayönü’nden gönderdiğimiz 42’nci tırdır. Toplam 25 ton patates bulunan tırımız zulüm gören kardeşlerimiz için yemek-aş olacaktır.” dedi.

Öztürkçü; İHH kadın kollarında görevli bayanların organizesi ile Sarayönü’nde de ihtiyaç sahibi  ve parçalanmış aileler için yardımların devam ettiğini sözlerine ekledi.