Çevre kirliliğine taviz yok

Çevre kirliliğine taviz yok
Sarayönü Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban atıklarının gelişigüzel çevreye atılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Kurban atıklarının mutlak suretle gömülmesi gerektiği vurgulanırken, bu imkanı bulunmayanların...

Sarayönü Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban atıklarının gelişigüzel çevreye atılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Kurban atıklarının mutlak suretle gömülmesi gerektiği vurgulanırken, bu imkanı bulunmayanların kurban atıklarını belediyenin açtığı imha çukurlarına götürmeleri istendi. Gömülmeyen atıkların ciddi bir çevre kirliliğine ve hastalıklara neden olduğunun altı çizildi.

Sarayönü Belediyesi, ilçe halkının rahat ve kaliteli bir Kurban Bayramı geçirebilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Çevre temizliği hazırlıklarını tamamlayan belediye ekipleri, kurban atıklarının çöpe atılmayıp gömülerek imha edilmesi uyarısında bulundu.

Kurbanlık hayvanlara ait iç organ ve kan gibi atıkların imhasına yönelik olarak açıklamada bulunan Sarayönü Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Serdar Kart, “Bayram öncesi ilçemizdeki temizlik çalışmalarını tamamladık. Kurban bayramı olması sebebiyle atıkların birikmeden alınması için ekipler oluşturduk. Bizim vatandaşlarımızdan tek ricamız hayvansal atıkların gelişi güzel atılmamasıdır. Kan ve iç organlar açılan çukurlara gömülerek imha edilmeli. Hem insan sağlığı, hem çevre sağlığı hem de ilçemizin temizliği için bu konu çok önemli. Hayvan etinden insana bulaşan tüberküloz, şarbon gibi hastalıklar var. İmha edilmeyen ve dışarı atılan hastalıklı iç organlar, kedi ve köpekler tarafından tüketildiğinde hastalıklar yaygınlaşabilir. İnsanlarda parazit oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle iç organların açılan derin çukurlarda imha edilmesi gerekir.” dedi.

Altı imha çukur açıldı

Hayvansal atıklarla çevre kirliliğine neden olanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını kaydeden Kart, şöyle konuştu: “Sarayönü'nde konar yolunda eski topraklıkta, Hacılar köprüsü, Konar yolu bağlar mevkii, Sinanlar mevkii eski Özkent yolu, Evcekaya koca ceviz yanı, Ladik civa yolu su deposu yanı, Ladik develi mevkiinde imha çukurları oluşturduk. Atıkların gömülmesi noktasında müsait yeri bulunmayan vatandaşlarımızın, atıklarını bu imha çukurlarına götürmesini rica ediyoruz. Kurban atıkları bu imha çukurlarında toplanıp üzeri kireçlenerek gömülecek. Bayram boyunca Sarayönü ve mahallelerinde çöp ekipleri hizmet vermeye devam edecek. Kurban atıkları ile çevre kirliliğine neden olanlara cezai işlem uygulanacaktır.”