Cezayir sıcakları geliyor! 4 gün bu saatlerde dışarıya çıkmayın

Cezayir sıcakları geliyor! 4 gün bu saatlerde dışarıya çıkmayın
Türkiye, sağanak yağışlı havanın ardından Cezayir üzerinden gelen sıcak havanın etkisi altına giriyor. Peki bugün hava nasıl olacak, Ceyazir sıcakları kaç gün sürecek? İşte ayrıntılar…

Sağanak yağışlı periyodu geride bırakan Konya’yı şimdi de Cezayir sıcakları etkisi altına alıyor. Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar, kronik hastalığı olanlar ve hamileleri bu saatlerde dışarıya çıkmaması konusunda uyardı.

Türkiye, Cezayir üzerinden gelen yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava tahmin raporunda Türkiye’ye yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Son değerlendirmelere göre, 11 Haziran 2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının daha da artması, sıcaklıkların Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Hafta sonu itibarıyla ise sıcaklıkların azalarak, mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

BU SAATLERDE DIŞARIYA ÇIKMAYIN
Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar, hamileler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Bu süre zarfında güneş çarpması gibi sıcaklığa bağlı sağlık sorunlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması, bol su tüketmesi gerekiyor.

Önümüzdeki günlerde bölgedeki illerde beklenen en yüksek sıcaklıklar şu şekilde olacak:
Konya: 33-37°C
Karaman: 33-38°C
Aksaray: 33-36°C
Niğde: 32-36°C

İşte Konya’nın anlık ve 5 günlük hava tahmin raporu:

cezayir-sicaklari-geliyor.png