CHP’den, Atatürk’e hakarete tepki

CHP’den, Atatürk’e hakarete tepki
CHP Sarayönü İlçe Başkanı Tahir Yıldız, Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Endüstri Meslek Lisesi'nde tarih öğretmeninin okuldaki whatsap grubundan 23 Nisana Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemine dair paylaşımına...

CHP Sarayönü İlçe Başkanı Tahir Yıldız, Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Endüstri Meslek Lisesi'nde tarih öğretmeninin okuldaki whatsap grubundan 23 Nisana Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemine dair paylaşımına bir öğrenci velisinin Atatürk’e karşı hakaretlerle dolu ifadelerle karşılık vermesine çok sert tepki gösterdi.

 

CHP İlçe Başkanı Yıldız,  hiçbir şahsın, dernek veya kurumun Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edemeyeceğini belirterek, “ İlçemizde bir okulun watsapp grubunda Türkiye Cumhuriyetinin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için akıl almaz ifadelerde bulunan ve hakaretler eden kendini bilmez bir kişinin ifadeleri sadece ilçemizde ve Konya’mızda değil, tüm Türkiye de infiale yol açmıştır.

Üzülerek görüyoruz ki, bu ülkede yaşayıp ta, kendi ülkesinin tarihinden bir haber olan bu zavallı kişiler, iktidarın sessiz kalışından güç almaktadır. Bu ülkede ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ cümlesini yasaklatanlar, bu ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ ün yazmış olduğu NUTUK’ u okullar da dağıtılmasını ve okunmasını sakıncalı gören zihniyet eninde sonunda kaybetmeye mahkûmdur” dedi.