CHP'den emekliler için flaş teklif: Ücretsiz olsun!

CHP'den emekliler için flaş teklif: Ücretsiz olsun!
CHP, zor şartlar altında yaşamaya çalışan emeklilerin bazı masraflarının kanunda yer aldığı gibi ücretsiz karşılanması için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Teklifin komisyonda beklediği ifade edilirken, sonuç merakla bekleniyor. İşte ayrıntılar…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geçim sıkıntısı için yaşamaya çalışan emeklileri rahatlatacak bir kanun teklifi verdi.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ve ek zamlarla birlikte en düşük emekli aylığı 10 bin lira olarak belirlendi. Açlık ve yoksulluk sınırının çok altında kalan maaşıyla geçinmeye çalışan emekliler, birçok haktan da mahrum kalıyor.

Seçim öncesi siyasi partiler, en mağdur kesimlerin başında gelen emekliler için harekete geçti. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, emeklilerin tedavi ve ilaçlar dahil olmak üzere her türlü sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanabilmesi için TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Milletvekili Tanal, kanun teklifinde “Ülke çapında uygulanan yanlış ekonomi politikaları ve benzer etmenler dolayısıyla ortaya çıkan enflasyon, ülkenin her bir ferdini derinden etkilemektedir. Asgari ücret, açlık sınırının altına düşmüş, emekli aylıkları ise asgari ücretin bir hayli altında kalmıştır” ifadelerine yer verdi.

Devletin yaşlı vatandaşları korumasının kendisine yüklenen bir ödev olduğunu vurgulayan Tanal, yasalarda, “Yaşlılar, Devletçe korunur. Yaşlılara Devlet yardımı ve sağlanacak diğer haklar ve kolaylıklar kanunla düzenlenir” ifadesinin açıkça yer aldığını hatırlattı.

Mahmut Tanal’ın 23 Ocak 2024 tarihinde meclise sunduğu kanun teklifinin son durumunun ‘Komisyonda’ olduğu bildirildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ