CHP’li Bektaş’tan iktidara uyarı: Çiftçilerimizin teşvik ödemleri acilen yapılmalı

CHP’li Bektaş’tan iktidara uyarı: Çiftçilerimizin teşvik ödemleri acilen yapılmalı
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Meclis’te yaptığı konuşmada, ürünlerini 4-5 ay önce satan çiftçinin hala teşvik primini alamadığı için mağdur olduğunu dile getirerek, teşvik ödemlerinin acilen yapılması gerektiğini, aksi taktirde çiftçinin tarımdan uzaklaşacağını söyledi

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, buğday ve arpa üreticilerinin teşvik ödemeleri konusunda yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı.

Konyalı buğday ve arpa üreticisinin ürününü 4-5 ay önce satmasına rağmen hala teşvik primini alamadığını, bu nedenle mağduriyet yaşadığını belirten Bektaş, “Alnından akan terle toprağı işleyen, işlediği toprakla sofraları zenginleştiren çiftçilerimizin teşvik ödemelerinin acilen yapılması gerektiğini dikkatinize sunuyorum” dedi.

Aralarında tahıl ambarı Konyalı buğday ve arpa üreticileri çiftçilerin de olduğu bütün çiftçilerin sorunlarını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getiren Milletvekili Bektaş, teşvik ödemelerinin acilen yapılması konusunda iktidarı uyardı.

İktidara seslenerek, saha çalışmaları esnasında görüştüğü çiftçilerden dinlediği mağduriyetin bir an önce giderilmesini isteyen Bektaş, “Çiftçilerimizin yaşadığı bir mağduriyeti paylaşmak istiyorum.

2023 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine buğdayda ton başına 1000 TL, arpada ise ton başına 500 TL hububat üretim prim desteği verilmesi karara bağlanmıştı. Ancak ürünlerin satışından 4-5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen bu teşviklerin çiftçilerimize ödenmediği ve ödenmesiyle ilgili de herhangi bir bilgi verilmediğini görüyoruz.

Üretim maliyetlerinin artması ve alım fiyatlarının düşük kalmasıyla zaten mağdur olan çiftçilerimizin, tarımdan uzaklaşmaması için gereken ihtimamı göstermemiz gerekmektedir. Tarımın milli bir mesele olduğunu hatırlatıyor; alnından akan terle toprağı işleyen, işlediği toprakla sofraları zenginleştiren çiftçilerimizin teşvik ödemelerinin acilen yapılması gerektiğini dikkatinize sunuyorum” ifadelerini kullandı.