CHP’li Yıldız’dan hastane açıklaması

CHP’li Yıldız’dan hastane açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tahir Yıldız, Sarayönü Devlet Hastanesi’nde son dönemde yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak açıklamada bulundu.Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği Doktoru Mustafa Dilmaç’ın...

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tahir Yıldız, Sarayönü Devlet Hastanesi’nde son dönemde yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak açıklamada bulundu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği Doktoru Mustafa Dilmaç’ın sosyal medyada dolaşan iddiaları ve Akşehir’e tayininin çıkmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yıldız, çocuk hastaların mağdur edilmemesini istedi.

Sarayönü Devlet Hastanesi’nin iç meselelerine karışmak istemediklerini vurgulayan Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sosyal medyada bir takım iddialar dolaşıyor. Bu iddialar muhatapları bağlar. Biz burada haklı veya haksız aramıyoruz. Bizim tek derdimiz hizmetin aksamamasıdır. Memleketimizdeki tek çocuk doktoru da gitti. Sahip olduklarımızı kaybetmememiz lazım. Şahsi veya şahısları aşan meseleleri hastane hizmetlerine yansıtmasınlar. Buradan bir doktor gidecekse yerine bir doktor geldikten sonra gitmesi lazım. Bu süreçte hastalanan çocuklarının durumu ne olacak? Gidenin yerine yeni doktor gelecek mi? Gelecekse ne zaman gelecek? Artık hastanemizde böyle olaylar yaşanmasını istemiyoruz. Hizmetin aksamaması için yönetimin böyle durumlarda yedek bir planının olması lazım. Çok sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Böyle sıkıntılı dönemler de böyle sorunlar yaşanmamalı. Bu doktor kaybının bir an önce giderilmesi lazım. Zaten uzman doktor bulunmuyor. Gidenlerin yeri de zor doluyor. Açığın bir önce kapatılmasını istiyoruz.”