Çiftçi borçlarına yapılandırma

Çiftçi borçlarına yapılandırma
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, çiftçi borçlarına yapılandırma imkanı sunulduğunu duyurdu. Çiftçiler, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden çekilen kredilerine ilişkin borçlarını yapılandırabilecek....

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, çiftçi borçlarına yapılandırma imkanı sunulduğunu duyurdu. Çiftçiler, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden çekilen kredilerine ilişkin borçlarını yapılandırabilecek. Yapılandırmadan 31 Aralık 2018 itibarıyla borçları takibe düşen ve afetler nedeniyle borçları ertelenen üreticiler yararlanabilecek.

Tarımsal kredi kullanan ve ödemekte zorluk çeken çiftçiler borçlarını yapılandırabilecek. Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden çekilen kredilerine ilişkin yapılandırma yapılacağını söyledi.

Tarımsal faaliyetlerle uğraşanların borçları için yapılandırmaya gidildi. Tarım faaliyetlerini gerçekleştirebilmek adına kredi çeken ancak bu kredileri ödemekte zorlanan çiftçiler için devlet, borçlarını kapatabilmeleri için yapılandırma imkanı tanıdı. Bu yapılandırma ile Tarım Kredi Kooperatifi kredilerinden ya da Ziraat Bankası kredisinden çeken ancak ödeyemeyen çiftçiler borçlarını yapılandırabilecek.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, "Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden kullandırılan tarımsal kredi alacaklarından, 31 aralık 2018 itibarıyla borçları takibe düşen ve afetler nedeniyle borçları ertelenen üreticilerin tarımsal kredi borçları yapılandırılacak" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla veya bireysel olarak Ziraat Bankası’ndan çektikleri ve vadeleri 30.06.2019 tarihine kadar alan borçları yeniden yapılandırabilecek. Buna göre, yeni bir ödeme planı oluşturularak ödenmeyen borçları yapılandırılıyor.

Borç yapılandırması başvurusu

Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tarım Kredisi Kooperatifi veya Ziraat Bankası’dan kredi almış olanlar yapılandırma programına dahil olabilmektedir. Ödeme kolaylıklarının yanı sıra kredi sicillerinin de temizlenmesi şansı bulan çiftçiler başvurularını gerçekleştirerek programa dahil olabilmektedir. Başvuruların yapılabilmesi için Tarım Kredisi Kooperatifi ya da Ziraat Bankası’na borç erteleme dilekçesi ile gidilmesi gerekmekte ve borç yapılandırma istediğinde bulunulması gerekmektedir."