Çiftçi toplantısı yapıldı

Çiftçi toplantısı yapıldı
Sarayönü'nde Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçi toplantısı gerçekleştirildi. Çiftçilerin tarım ve hayvancılıkla ilgili yaşadığı problemleri dinleyen görevliler, merak edilen konularda açıklamada bulundu.Sarayönü...

Sarayönü'nde Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçi toplantısı gerçekleştirildi. Çiftçilerin tarım ve hayvancılıkla ilgili yaşadığı problemleri dinleyen görevliler, merak edilen konularda açıklamada bulundu.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün organizesinde gerçekleştirilen toplantıya İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Gökhan Çıtak, Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu ve çiftçiler katıldı.

İlk olarak Mehmet Halis Yamak, TARSİM ile ilgili bilgi verdi. Çiftçiler aklına takılan konularda sorular sorarken, Yamak, Tarsim maliyetlerinin çok cüzi rakamlar olduğunu ve yaptırmanın çok büyük faydası bulunduğunu söyledi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Orham Tan ise küpeleme affı konusundaki uyarısının ardından hastalıktan ari işletmelerin artması gerektiğine vurgu yaptı. Ari işletmelerde üretilen sütlerin çok daha değerli olduğunu kaydeden Tan, üreticilerin daha çok kazanabileceğine işaret etti.

Mera Uzmanı Ahmet Tetik ise koyun üreticilerinin mera konusundaki sıkıntılarıyla ilgilendi. Büyükşehir yasasından dolayı mera sınırlarının da kalktığı gibi yanlış bir anlayışın hakim olduğunu belirten Tetik, eski mera sınırlarının geçerli olduğunu, mahallelerin mera ihlali yapamayacağını söyledi. Mera kiralamalarının sadece ıslah şartı ile yapılabileceğini ifade eden Tetik, ıslah maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı üreticilerin buna yanaşmadığını dile getirdi. Otlatma sürelerine uymanın yine en çok üreticinin işine yarayacağını da vurgulayan Tetik, "meraların otlatma sürelerine uyulduğu zaman, meralarda yüzde 200'lük bir verim artışı yaşanır. Bu yine en çok üreticinin işine yarayacak. Et ve süt verimi de buna paralel olarak artacak." dedi.