Çiftçiler lisanslı depolarda kazancını arttırıyor

Çiftçiler lisanslı depolarda kazancını arttırıyor
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, ürününü lisanslı depolarda değerlendiren çiftçilerin talebin arttığı dönemlerde daha kazançlı bir şekilde satabildiğini söyledi.Çiğdem, yaptığı açıklamada, "Üreticilerin...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, ürününü lisanslı depolarda değerlendiren çiftçilerin talebin arttığı dönemlerde daha kazançlı bir şekilde satabildiğini söyledi.

Çiğdem, yaptığı açıklamada, "Üreticilerin sağlıklı ve sigortalı depo imkanına kavuşmasını, ürünlerini fiyatların düşük olduğu hasat döneminde ellerinden çıkarmak zorunda kalmamasını, tarıma dayalı ticaret ve sanayi sektöründeki işletmelerin ihtiyaç duydukları ürünler için depo inşa etmeksizin talep edilen miktar, tür ve kalitedeki ürüne istenen zamanda kolaylıkla ve güvenilir bir şekilde ulaşılabilmesini amaçlayan lisanslı depoculuk sistemi devlet tarafından destekleniyor." dedi.

Lisanslı depoculuğun avantajlarından bahseden Çiğdem, "Ürününü lisanslı depoya koyan çiftçi, ürünü güvenli, sigortalı ve sağlıklı koşullarda saklar. Böylece ürün hırsızlık, yangın, sel vb. doğal afetlere karşı korunmuş olur. Fiyatların düşük olduğu hasat döneminde mamulü depoya koyarak sermayesiz olmak ile ucuza vermek arasında kalmaz. Ürününü lisanslı depoya koyarak ürün senetlerini teminat gösterip uygun koşullarda kredi temin etme imkânı elde eder. Ürününü laboratuvar koşullarında belirlenen kaliteye göre pazarlar. Depolama (depo yapma, ilaçlama, koruma vb.) masraflarından kurtulur. Ürününü elektronik ortamda birden çok satıcı ile buluşturur. Böylece, çok sayıda alıcının rekabetinden yararlanma ve daha yüksek gelir elde etme olanağı bulur. Vergi düzenlemeleri ile sağlanacak avantajlardan yararlanır." şeklinde konuştu.

Ürünlerini lisanslı depolarda depolamak suretiyle muhafaza eden üreticiler ilave kira, nakliye ve analiz ücreti desteklemelerinden de faydalanabiliyor.