Çiftçiler tarla gününe katıldı

Çiftçiler tarla gününe katıldı
Sarayönü Ziraat Odası, ilçe çiftçileri için teknik gezi düzenleyerek çiftçileri Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Yerli ve Milli Çeşitlerin Tanıtımı ve Yerel Buğday Tarla Gününe götürdü.Bahri...

Sarayönü Ziraat Odası, ilçe çiftçileri için teknik gezi düzenleyerek çiftçileri Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Yerli ve Milli Çeşitlerin Tanıtımı ve Yerel Buğday Tarla Gününe götürdü.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından, yüksek verimli ve kaliteli yeni buğday çeşitleri ve ülke için önemli gen kaynakları olan yerel buğdaylar Tarla Günü ile tarım paydaşlarına tanıtıldı.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir iklim değişikliğinin kendilerini çalışma yapmaya zorladığını dile getirerek “İklim değişikliğine dayanıklılıkla ilgili sistemlerimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bugün sunacak olduğumuz özellikle kuraklığa dayanıklı sadece bununla kalmayan kuru alanda ekilen, Nisan, Mayıs'ta yağış olduğundaki gibi verimli olan buğdaylar geliştirdik. Yani bizim bir taraftan kuraklığa dayanıklı hem yüksek verimli buğday bulmamız gerekiyor hem de kaliteli olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Özdemir, sulu alanlarda ekilen Tuğra ve Yavuz isimli buğday çeşitleri ile kuraklığa dayanıklı Şehzade ve Taner isimli buğday çeşitleri hakkında bilgiler verdi.

Tarla Günü'ne, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve çok sayıda çiftçi katıldı.