Çiftçilere afet desteği verilecek

Çiftçilere afet desteği verilecek
Sarayönü ilçe hasar tespit komisyonu toplanarak kuraklık, dolu gibi doğal afetlerden etkilenen bölgelerdeki çiftçilere destek verilmesi amacıyla karar aldı. Karar doğrultusunda Karatepe, Gözlü, Çeşmelisebil, Özkent, Kuyulusebil,...

Sarayönü ilçe hasar tespit komisyonu toplanarak kuraklık, dolu gibi doğal afetlerden etkilenen bölgelerdeki çiftçilere destek verilmesi amacıyla karar aldı. Karar doğrultusunda Karatepe, Gözlü, Çeşmelisebil, Özkent, Kuyulusebil, Kadıoğlu, Karabıyık, Boyalı mahallelerinde tarlası zarar gören çiftçilere nakdi destek sağlanacak. Destekten yararlanmak isteyen bölge çiftçilerinin 6 Eylül'e kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurması gerekiyor.

Sarayönü'nde ilçe hasar tespit komisyonu Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda toplanarak ilçenin bazı bölgelerinde doğal afetlerden etkilenen tarım alanlarıyla ilgili kararlar aldı. Toplantıda Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, Malmüdürü Bahri Korkmaz, muhtarlar ve ziraat odası yetkilileri katıldı.

Konya'ya bağlı 23 ilçede 2019 yılı Nisan, Mayıs, Haziran aylarında meydana gelen dolu, sel, su baskını, kuraklık afetleri nedeniyle oluşan tarım ve hayvancılık zararlarının karşılanabilmesi için kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından ödenek tahsis edildi. Ödeneğin kullanılması maksadıyla Sarayönü'nde de 2019 yılı içinde meydana gelen tabi afetler nedeniyle afetlerden zarar gören çiftçilerin zararları tazmin edilecek. Bu kapsamda Sarayönü ilçe hasar tespit komisyonu toplanarak kuraklık, dolu gibi doğal afetlerden etkilenen bölgelerdeki çiftçilere destek verilmesi amacıyla karar aldı. Karatepe, Gözlü, Çeşmelisebil, Özkent, Kuyulusebil, Kadıoğlu, Karabıyık, Boyalı mahallelerinde tarlası zarar gören çiftçilerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne dilekçe ile müracaat etmeleri halinde gelen ödenek doğrultusunda yardım yapılacak. Değerlendirmelerde ilçe hasar tespit komisyonu, ödemelerle ilgili konularda yapılacak düzenlemelerde il hasar tespit komisyonu görevli olarak müracaatlar 6 Eylül tarihinde sona erecek.