Çiftçilere destek çağrısı

Çiftçilere destek çağrısı
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, çiftçileri de bir hayli olumsuz etkileyen pandemi sürecinde, üretimin teminatı olan çiftçilerin üzerindeki ekstra mali yüklerin hafifletilmesini istedi.Çelik, çiftçilerin yaşadıkları...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, çiftçileri de bir hayli olumsuz etkileyen pandemi sürecinde, üretimin teminatı olan çiftçilerin üzerindeki ekstra mali yüklerin hafifletilmesini istedi.

Çelik, çiftçilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, millet olarak bir kez daha anladık ki çiftçilik bu ülkenin son kalesidir. Son kalenin de ayakta kalabilmesi için her daim çiftçilerimizin yanında olmamız gereken günleri yaşamaktayız."

Çiftçilerin sırtında bir çok yük olduğuna değinen Çelik, şöyle devam etti:

"Bu yüklerin en başında girdiler bulunmaktadır. Her sene bir çok değişkeni yüksek maliyetlerle bir araya getirerek üretime katkıda bulunan çiftçilerimiz özellikle pandemi döneminde büyük sorumluluklar alarak her daim sahada mücadelenin içinde oldular. Her zor şartta da kanaatkar olan isyan etmeyen zorluklara göğüs geren çiftçilerimiz artık bir çıkmazın içindedir."

İklim ve pandemi şartlarının büyük olumsuzlara neden olduğu dönemde çiftçilerin düzenli gelir elde edemediğini belirten Çelik, "Çiftçilerimizin Çiftçi Bağ-kur Primleri de kanayan bir yara haline gelmiştir. 2021 zammı ile iyice artan bu sıkıntı, çiftçilerimizin belini adeta bükmektedir. 2020 yılı için Primlerini düzenli ödeyen çiftçilerimiz için en düşük Çiftçi Bağ-Kur primi 781,36 TL iken, 2021 yılı için bu rakam 1055,36 TL olmuştur. Primlerini düzgün ödeyemeyen çiftçilerimiz için 2020 yılında 913,80 TL olan prim miktarı 2021 yılı için 1.234,25 TL olmuştur. SGK’ya borçlu olan çiftçilerimizi yapılandırmaya sokarak bir kapı açan Devletimizden; 2021 Çiftçi Bağkur Primleri içinde, yeni bir çalışma yaparak bu yükü hafifletmesini istemekteyiz." diye konuştu.