Çiftçilere ilaçlama ve tarımsal eğitim veriliyor

Çiftçilere ilaçlama ve tarımsal eğitim veriliyor
Sarayönü'nde hububatlarda meydana gelen yabancı ot ve hububat hastalıklarına karşı önleyici önlemler kapsamında ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında arazide bulunan çiftçilere teknik destek sağlanıyor.

İlaçlama çalışmalarına ilaveten teknik personeller tarafından ilçede tarımsal üretimi desteklemek ve çiftçilerin bilinçli tarım uygulamalarını teşvik etmek amacıyla Kayıören ve Çeşmelisebil mahallelerinde Bitkisel Üretimin Planlanması hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Toplantılarda, çiftçilere mevcut tarım teknikleri, gübreleme, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri gibi konular ele alındı. Ayrıca, tarımsal üretimde verimliliği artırmak için önerilerde bulunuldu ve çiftçilerin soruları cevaplandırıldı.

iftcilere-ilaclama-ve-tarimsal-egitim-veriliyor-2.jpg

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, yapılan çalışmaların önemine dair şu açıklamalarda bulundu: "İlkbahar mevsimiyle birlikte tarımsal faaliyetlerimizde önemli bir döneme girdik. Bu dönemde yabancı ot ve hastalıklarla mücadelede etkili önlemler almamız gerekiyor. Bu doğrultuda ilaçlama çalışmalarımızı başlattık ve çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Ayrıca, tarımsal üretimin planlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Amacımız, çiftçilerimizin daha bilinçli ve sağlıklı tarım uygulamalarıyla üretimlerini artırmalarına yardımcı olmaktır."

Çiftçiler, yapılan ilaçlama çalışmaları ve bilgilendirme toplantılarından memnuniyetlerini dile getirirken, Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün çiftçilere sağladığı destekten dolayı teşekkür ettiler.